Nieuws

Tentoonstellingsmakers gezocht!

14 juli 2017

De Programma Commissie van kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae in
Amsterdam roept curatoren en kunstenaars op om voorstellen in te dienen
voor tentoonstellingen voor de periode 2017/18. Alleen voorstellen die
voldoen aan de richtlijnen worden in behandeling genomen.
Klik hier voor de richtlijnen.   

Uitnodiging deelname Salon aan kunstenaarsleden

5 juli 2017

Geacht Arti-kunstenaarslid,

De Beoordelingscommissie nodigt u van ganser harte uit deel te nemen aan de Salon 2017.
Graag zien we, zoals vorig jaar, NIEUW WERK, gemaakt in 2017. Er is geen specifiek thema, de keuze is aan u. ALLE disciplines zijn meer dan welkom. Wij zien het liefst een werk wat nog niet eerder, bij een andere gelegenheid, vertoond is. Dan wordt de tentoonstelling weer een verrassing en geeft inzicht in wat uw collega-leden-kunstenaars beweegt. Het wordt als altijd een verkooptentoonstelling.

Benefietveiling voor nieuw Rosa Spier Huis uitgesteld

16 juni 2017

De benefietveiling van 17 juni ten behoeve van het nieuwe Rosa Spier Huis is uitgesteld tot het voorjaar van 2018. Voor de organisatie en het optimaal benutten van de belangstelling voor de veiling is meer tijd nodig. De kunstveiling is bedoeld om extra financiële middelen te werven voor de realisatie van een tentoonstellingsruimte en ateliers in het nieuwe Rosa Spier Huis. Hierdoor kunnen toekomstige kunstenaars hun passie blijven beoefenen en de resultaten hiervan met anderen delen.

Veel bekende kunstenaars hebben ons laten weten dat zij een schenking willen doen voor de veiling. Onder meer Klaas Gubbels, Ans Markus en Hans Kooi stellen een kunstwerk beschikbaar om te veilen. Het Rosa Spier Huis is in gesprek met diverse personen om de veiling tot een succes te maken.

De veiling vindt plaats in samenwerking met het Venduehuis in Den Haag. We zijn momenteel in gesprek over de invulling van het evenement. Het Venduehuis en Frans Leidelmeijer, voorheen expert bij ‘Kunst en Kitsch’, ondersteunen het Rosa Spier Huis geheel vrij van kosten bij dit project. Zodra er een nieuwe informatie bekend is, leest u dit op deze website.

Zomersluiting Arti

6 juni 2017

Zomersluiting Arti et Amicitiae

Vanaf 15 juli tot en met 13 augustus is de sociëteit van Arti gesloten.

Sociëteit De Kring is ook dit jaar gastvrij tijdens onze zomersluiting. Arti leden zijn op vertoon van hun ledenpas welkom daar voor een hapje en een drankje!

Na de zomersluiting opent Arti het nieuwe seizoen feestelijk met de opening van de tentoonstelling Arti Medaille- Peter Zegveld en Languitecture op vrijdag 18 augustus om 17 uur.

Vanaf 14 augustus is in de sociëteit de collectie te zien van kunstenaarslid Barbara van Ittersum.

FLAM in de media

6 juni 2017

Performancefestival FLAM is ten einde en Arti maakt zich op voor de tentoonstelling UPDATE.
Voor we de schijnwerpers daarop richten willen wij iedereen onzettend bedanken die FLAM 2017 tot een grandioos succes heeft gemaakt. Performers, organisatie en het prachtige publiek. Het was fantastisch! Moos van den Broek van de Theaterkrant, dank voor de inzichtelijke recensie. Klik hier