ArtSpace

Wilma Laarakker

21 mrt 2023
t/m
31 mrt 2023

artspace

Materiaalresten blijven gewoonlijk liggen op de tafel of vloer in het atelier. Maar vaak zijn deze resten eigenlijk te mooi om in de prullenbak te laten belanden want het is fotogeniek materiaal en een basis voor nieuw werk.

“Verspil de restjes niet/don’t waste the left overs”
is de rode draad door deze kleine expositie van Wilma Laarakker

Tijdens het werken aan het project Tartans bleven er prachtige gekleurde tape-linten liggen, die voor het gemak maar eventjes aan de tafelrand werden geplakt. Deze kleurige linten zijn van een verrassende schoonheid en ik besloot ze te gebruiken voor een serie tape-tekeningen.

Onder dit hergebruik van materialen vallen ook de “Banana-papers”, tekeningen en cyano-druk. Daarnaast laat zij werk zien dat een eerdere expositie niet haalde omdat het nog niet zo ver was.

Er is zijn twee cahier-uitgaves bij deze ArtSpace:


1. Verspil de restjes niet/Don’t waste the left overs.

 


2. Left Overs
Variaties op dit thema, door fotograaf Willem Koch.

De Kunstenaar Uitgelicht – Wilma Laarakker
Vrijdag 24 maart van 17.00-18.00 uur
Elke laatste vrijdag van de maand gaat Renée Hartog, voorzitter van de sociëteitscommissie, in gesprek met een kunstenaarslid onder de schouw in de sociëteit.

Het DKU-gesprek op 24 met Wilma Laarakker zal deels gaan over het  genoemde thema in de ArtSpace, over de verrassende en onverwachte schoonheid van afplakband en cellotape.

Ze zullen het ook hebben over het schilderen en tekenen, het genoegen en de frustraties.
En over het schilderij “Een betere plek voor mijn atelier”, dat Wilma voor de schouw heeft gemaakt. De fotopresentatie die tijdens het gesprek in de sociëteit loopt toont naast foto’s van werk ook dagelijkse vondsten: hoe verschillend mensen naar dingen kunnen kijken, pure schoonheid voor de een, troep voor de ander.
Ook dat zal zeker ter sprake komen.