LAATSTE WEEK

Unannealed

The Large Glassdepartment

21 mei 2016
t/m
19 jun 2016

zalen

Opening:
vrijdag 20 mei 2016 20:00u
Finissage: zondag 19 juni van 16-18 uur
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 12:00 - 18:00u

LET OP: LAATSTE WEEK!

UNANNEALED IN DE MEDIA Unannealed Volkskrant- Jeanne Prisser

Wat is glas?
Eigenlijk is het niks. Je kunt er doorheen kijken.
Het wordt bepaald door licht, door reflectie, transparantie.
Het is niks, behalve. Maar het zijn juist deze unieke eigenschappen die het bij uitstek geschikt maken voor ruimtelijk en sculpturaal werk.

De tentoonstelling UNANNEALED neemt de immateriële en conceptuele eigenschappen van glas onder de loep. Unannealed toont de verscheidenheid van glas en zijn vele gedaantes in de beeldhouwkunst, installatie, fotografie, video en schilderkunst. In de bijna 50 jaar van zijn bestaan heeft de Glasafdeling van de Gerrit Rietveld Academie glas altijd exploratief, experimenteel en uitdagend benaderd.

Annealing is het proces van het langzaam afkoelen van het glas, zodat de tijdens het werkproces opgebouwde spanning in het materiaal kan worden verminderd. Unannealed (niet afgekoelde) glasobjecten zullen vroeg of laat scheuren, breken of zelfs exploderen, afhankelijk van de inwendige spanning.

Kunstenaars: Claire Bamplekou, Atousa Bandeh Ghiasabadi, Marie de Bruyn, Selma Hamstra, Sasha Herman, Lida Krul, Rasmus Leseberg, Anton Lyngdal Sigurdsson, Milena Naef, Jens Pfeifer, Laura Puska, Maria Roosen, Judith Roux, Mirre Yayla Seur, Eloise Sweetman, Beny Wagner

Unannealed1 Unannealed2 Unannealed3 Unannealed4

(Fotografie: Johannes Schwartz)