Tomorrow Never Knows

5 jun 2015
t/m
5 jul 2015

zalen

Opening:
vrijdag 5 juni 2015 20:00u
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 12:00 - 18:00u

Arti is residency / Een tentoonstelling als een hybride en dynamische kunsthal

FINISSAGE VRIJDAG 3 JULI
vanaf 20:00
Presentatie Artist in Residence nr. 3:
FEIKO BECKERS

In zijn performance The exact opposite of the exact opposite verhaalt Feiko Beckers over datgene waar hij het beste in is: het toegeven van dingen waar hij niet goed in is. Met behulp van gesproken tekst, objecten en muziek probeert Beckers erachter te komen waarom hij er niet in goed in is en hoe hij deze zwaktes om kan zetten in zijn voordeel. Om 20:30 uur.

Radio Neverno, georganiseerd door Moritz Ebinger en Hans Kuiper, zal live vanuit de studio in zaal 5 gasten ontvangen en de boel op z’n kop zetten:
Gastprogramma door ‘het Gaepend Gat’, radiomakers van ‘Radio Patapoe’, onafhankelijke radiozender uit Amsterdam.
Afsluiting met live acts.
http://radioneverno.blogspot.nl/

LIVE MUSIC i.s.m. SUBBACULTCHA – Nancy Acid + The Lumes en DJ tot laat
http://subbacultcha.nl/event/nancy-acid-the-lumes/

FINISSAGE ZONDAG 5 JULI
VANAF 16:00
FEIKO BECKERS – The exact opposite of the exact opposite performance
SACHI MIYACHI – Subjective guided tour through the backstage of Arti et Amicitiae – rondleiding door de krochten en de spelonken van Arti tijdens Tomorrow Never Knows. Om 16:30 uur. Afronding van haar project The collection of ‘Standby objects’ at Arti et Amicitiae/Future pigment

———————————————————————————————————————
Tomorrow Never Knows
Arti is residency / Een tentoonstelling als een hybride en dynamische kunsthal
Een experimenteel tentoonstellingsmodel waarin de bezoeker kennismaakt met vele facetten van de kunstwereld van nu.
Tijdelijk is Arti een meta-platform met een veelzijdig programma van actuele kunst met vele publieksactiviteiten.
In de zeven zalen van Arti wordt ruimte geboden aan kunstenaars, radiomakers maar ook aan een kunstverzamelaar, een blogger en een galeriehouder in de rol van gastcurator. Performances, site-specific installaties.

www.arti.nl / Join us on Facebook: Arti, evenement Tomorrow Never Know

 

 

Tomorrow Never Knows 
OPENING VRIJDAG 26 JUNI 20:00 UUR
Presentatie Artists in Residence nr. 4: week 27
Roos van Haaften

Roos van Haaften maakt tekeningen: met houtskool op papier, maar ook met licht en schaduw in de ruimte. In haar installaties is ze geïnteresseerd in het vluchtige en tijdelijke karakter van de grijstonen op de muur. 

Tijdens een werkweek bij Arti et Amicitae werkt ze aan een stadslandschap van licht en schaduw. Met een fascinatie voor zendmasten en antennes (die ze beschouwd als stadssculpturen) wil Van Haaften bij Arti (gelegen aan het drukke Rokin) vooral naar buiten kijken. Met zo min mogelijk middelen en low-technologie wordt aan een stad van schaduwen gebouwd. Ze is dagelijks aan het werk het landschap te transformeren, construeren en (deels) weer af te breken: de stad is nooit af.

Na haar studie Fine Art aan ArtEZ Arnhem behaalde Roos van Haaften (1983) een master aan WCA University of the Arts in Londen. Sinds 2010 woont en werkt ze in Amsterdam.

En op deze avond ook in Arti:
RADIO NEVERNO by Moritz Ebinger en Hans Kuiper, live vanuit de studio zaal 5:
Guests, live music and interviews http://radioneverno.blogspot.nl/
CLUB ROCK INN 112: DJ PLAN B: dj collectief uit Haarlem ( Museumnacht Arti 2014)> 9pm

RvH_arti_detail

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tomorrow Never Knows 

OPENING VRIJDAG 26 JUNI 20:00 UUR
Presentatie Artists in Residence nr. 3: week 26
Maze de Boer “Opgelucht Gestemd”

In de eerste tentoonstelling als afgestudeerde kunstenaar toonde Maze de Boer twaalf jaar geleden een piano die aan z’n eigen snaren hing. Het werk ‘Opgelucht gestemd’ waarbij een piano een vreugdesprong maakt heeft daarna geen tweede kans gekregen om tentoongesteld te worden.

De 220 snaren die de 88 toetsen klank geven zitten alleen nog vast aan de bovenste stemschroeven en gaan niet meer over de harp van de piano die in gestemde toestand ruim 17000kg aan spanning te verduren heeft. Met Opgelucht gestemd toont De Boer zijn fascinatie voor objecten en/ of ruimtes waarvan de functie ontnomen of bevraagd wordt.
In de residence week bij Arti et Amicitiae recreëert De Boer het werk in de tentoonstellingsruimte.

Voor de opening op 19 juni van Tomorrow Never Knows heeft Maze de Boer de pianist en componist Laurens de Boer, die overigens geen familie is, uitgenodigd om een stuk te componeren en uit te voeren. Als pianist werkt Laurens de Boer aan een repertoire voor zijn ‘Percussive piano’ project waarbij hij (internationale) componisten uitnodigt een op slagwerk en ritme gebaseerde compositie te schrijven.

EXTRA: RONDLEIDING VOOR LEDEN
Donderdag 18 juni om 17 uur zal Renée Hartog een rondleiding geven door de tentoonstelling en het concept en het gedachtengoed achter deze veelzijdige manifestatie nader toelichten. Na de rondleiding kunt u een heerlijk wodka gember-bessen-cocktail drinken in de Tomorrow Never Knows cocktailbar. U kunt u voor deze rondleiding opgeven via Antoinette Frijns: antoinettefrijns@concepts.nl

 

Tomorrow Never Knows 
OPENING VRIJDAG 12 JUNI 20:00 UUR
Presentatie Artists in Residence nr. 2: week 25

EDDIE THE EAGLE MUSEUM: Welkom in het krankzinnige universum van Jef Andrea
In deze site specific installatie zullen twee performances plaats vinden; een slangen bezweerder uit India, met een interactieve rol voor het publiek.
De tweede show word gegeven door Cirque Karbonkel, ook wel bekend als The Circus of Rats.
Arnon Grunberg over Jef Andrea:
Jef Andrea, alias Hanenhuid lijdt aan het complexe syndroom van Prada Willy. Hierdoor kan hij de constante drang tot eten niet onderdrukken. Een ander kenmerk van PWS is laagbegaafdheid, Jef studeerde aan de land en tuinbouw school en later op de St Joost academie. Hier hield de kunstenaar het echter nog geen maand vol.
Het moet gezegd worden: zijn creaties, voortgekomen uit koortsdromen door overdadig eten, resulterend tot bijna doodservaringen op de intensive-care zijn briljant. Van zijn legendarische optredens (Cirque Karbonkel) tot zijn mysterieuze video’s (youtube/Hanenhuid) zijn een absolute must, de kers op de taart, en een orgasme voor het brein. Hanenhuid gaat de wereld op zijn kop zetten.
Radio Neverno, georganiseerd door Moritz Ebinger en Hans Kuiper, zal live vanuit de studio in zaal 5 gasten ontvangen en de boel op z’n kop zetten.
Live music i.s.m. Club Rock-Inn 112 – Judy Blank om 21 uur en DJ Ir Vendermeulen.

PROGRAMMA ZONDAG 14 JUNI

16:00 Eddie the Eagle Museum met AHK studenten en een monitor.
De Eddie the Eagle Museum Franchise
Als museum zonder muren, uren of vaste inhoud, in staat om elke vorm aan te nemen, is het een vanzelfsprekende stap het Eddie thé Eagle Museum te franchisen.
Het afgelopen half jaar hebben vijf studenten van de Amsterdamse Hoge School voor de Kunsten zich hierover gebogen en zij presenteren u de video en hun bevindingen van het internationaal exploiteren van een insteek die wereldwijd uitgedragen zou moeten worden.
Daarna een open gesprek over een plan van aanpak.

16:30 Sachi Myiachi – rondleiding door verborgen kamertjes, zolders en gangen van Arti als onderdeel van haar site-specific project The Collection of Stand-by Objects.
17:00 Debat met drie gastcuratoren Alexander Ramselaar (kunstverzamelaar én jurylid), Niek Hendrix (schilder én kunstblogger Lost Painters) en Rianne Groen (galeriehouder én onafhankelijk curator) over hun multiple identites die ze in de kunstwereld innemen, hoe deze elkaar beïnvloeden en op de potentiële belangenverstrengeling.
Verder te zien in Arti et Amicitiae op zondag 14 juni:
installatie van artist in residence Jef Andrea aka Hanenhuid (vanaf 12 uur)
Het Klankcafé met Het Amstel Quartet en Julia Hoorman (om 15:30) – in de sociëteit
Presentaties Tomorrow Never Knows artists in residence:

Vrijdag 19: Maze de Boer
Vrijdag 26: Roos van Haaften
Vrijdag 3 en zondag 5 juli: Feiko Beckers

Tomorrow Never Knows is een experimenteel tentoonstellingsmodel waarin de bezoeker kennismaakt met vele facetten van de kunstwereld van nu. 

Tijdelijk is Arti een meta-platform met een veelzijdig programma van actuele kunst met vele publieksactiviteiten. In de zeven zalen van Arti wordt ruimte geboden aan kunstenaars, radiomakers maar ook aan een kunstverzamelaar, een blogger en een galeriehouder in de rol van gastcurator. Performances, site-specific installaties.

Elke vrijdagavond een opening met performances en live bands en op de zondag middagen performances, debatten en rondleidingen.
Curatoren: Arjen Lancel, Radek Vana en Mandra Wabäck

Deelnemers:
Artists in residence: Kasper Jacobs & Frank Koolen, Eddie the Eagle Museum (met Jeff Andrea), Maze de Boer, Roos van Haaften, Feiko Beckers
Site-specific installatie: Sachi Miyachi. Tijdens de tentoonstelling ontwikkelt zij het Arti-pigment en geeft zij een rondleiding door de verborgen ruimten van Arti.
Gast curatoren:
Galeriehouder Rianne Groen presenteert in ‘Grand Gestures’ werk van Scarlett Hooft Graafland, Bas van Wieringen, Sven Sachsalber, Simon Kentgens en Luuk Schröder.
Verzamelaar Alexander Ramselaar presenteert werk van Ronald Cornelissen, Anya Gallaccio, Dolores Marat, Daniel Gustav Cramer, Edward Burtynsky, Lara Almarcegui, Philip van Wolputte, Remco Torenbosch en Beat Streuli.
Kunstblogger Niek Hendrix en Lost Painters
Radio Neverno: Moritz Ebinger en Hans Kuiper zullen in hun project Radio Neverno de kunstenaars en vele andere gasten interviewen. klik hier voor de podcasts

Toon galerij

PROGRAMMA

Iedere vrijdag een avondopening met een performance van een artist in residence als resultaat van een werkperiode in Arti. Daarna live muziek i.s.m. Club Rock-Inn 112 en Subbacultcha. 

3 zondagmiddagen: debat en rondleiding van een gastcurator of deelnemende kunstenaar en een performance.

Zondag 7 juni
Lezing en rondleiding van Alexander Ramselaar die in gesprek gaat met Ronald Cornelissen over de verouding tussen de verzamelaar en kunstenaar.
Performance Kasper Jacobs en Frank Koolen; The Band of Recent Future.

Vrijdag 12 juni 20 uur
Eddie the Eagle Museum: Welkom in het krankzinnige universum van Jef Andrea.
In deze site specific installatie zullen ontelbare performances plaats vinden; o.a een slangen bezweerder uit India, met een interactieve rol voor het publiek, vechtende fauna en Cirque Karbonkel, ook wel bekend als The Circus of Rats.

Live music i.s.m. Club Rock-Inn 112 – DJ Ir Vendermeulen.

Zondag 14 juni
Lezing Eddie the Eagle Museum met HKU studenten en vier monitoren.
Debat met drie gastcuratoren; Alexander Ramselaar, Niek Hendrix en Rianne Groen.

Performances en presentaties:
Vrijdag 19 juni : Maze de Boer
Vrijdag 26 juni : Roos van Haaften
Vrijdag 3 en zondag 5 juli: Feiko Beckers

Tomorrow Never Knows is gemaakt in het kader van Arti 175 jaar.
met dank aan: Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stichting Stokroos.
www.arti.nl / Join us on Facebook: Tomorrow Never Knows

Arti et Amicitiae,
Rokin 112 1012 LB Amsterdam
arti@arti.nl
www.arti.nl / Join us on Facebook: Tomorrow Never Knows