The Intolerance of Beauty

In Memoriam tentoonstelling van Corinne Kruger

22 jan 2016
t/m
24 jan 2016

arti galerie

Opening:
vrijdag 22 januari 2016 17:00u
Openingstijden: zaterdag/zondag 12:00 - 18:00u

Corinne Kruger (1963-2015) toonde in nauwkeurig geënsceneerde fotografische portretten en videobeelden datgene waarvoor we soms onze ogen sluiten of waarover we liever niet spreken..
Haar werk verhaalt over individuele gevoelens en de ‘condition humaine’. Zij verbeeldt recursieve thema’s die gaan over verwarring, kwetsbaarheid en verdriet.

Later onderzoekt ze de dunne lijn tussen goed en kwaad b.v in ‚Fragility of Goodness’ of in “Instability of Lightness”. In haar tentoonstelling “Dominant Dormant” exposeerde ze onder de titel “Calamity’” een serie werken over vrouwelijke seksualiteit en geweld. De modellen in het fotografisch beeld zijn gedepersonaliseerd en de gebruikte props geven door hun diepere betekenis het beeld een extra lading.
Haar uitgangspunt is dat de mens in essentie alleen is – en het leven slechts een poging om deze eenzaamheid te overwinnen.

Haar beelden roepen vragen op, die de toeschouwer in de juiste context moet plaatsen.
Corinne Kruger studeerde cum laude psychologie aan de UVA en beeldende kunst aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze promoveerde aan de TU in Delft op een onderzoek naar het denkproces van ontwerpers.
Behalve op genoemde terreinen zullen we ons haar herinneren als conceptontwikkelaar, inspirator en community builder.