Sprouts

28 jun 2021
t/m
16 jul 2021
Voor bezoek aan SPROUTS raden wij u aan vooraf telefonisch te reserveren (vanaf 12 uur op werkdagen: 020 – 6245134, optie sociëteit). Ter plaatse reserveren kunt u het ook proberen, maar telefonisch gemaakte reserveringen gaan voor en vol = vol.

Kunstenaars: Alex Avgud, Karlijn van Beurden, Laura van Daalen, Maarten Fijan,
Kim Gromoll, Su Melo, Pleun Moons, Søren Nelleman, Thom van Rijckevorsel, Tom van Veen, Roos Vogels, Marius van Zandwijk

Welkom (bij) Sprouts 2021!

Met de tentoonstelling Sprouts 2021 gaat in Arti et Amicitiae een nieuw Alumni Programma start. In samenwerking met de Stichting Beeldende Kunst (SBK) is een selectie van jonge academieverlaters uitgenodigd voor de presentatie ‘Sprouts’ in de sociëteit. Arti biedt hiermee pas afgestudeerde kunstenaars een podium én een lidmaatschap aan de Amsterdamse kunstenaarsvereniging.

De eerste Sprouts-tentoonstelling geeft een actueel beeld van de leefwereld van jonge kunstenaars. Er worden intieme perspectieven op het lichaam met ons gedeeld, we zien kunstenaars als onderzoekers van vorm en ruimte, humoristische kritieken op maatschappelijke verhoudingen, persoonlijke reacties op de digitale technieken en reflecties op het landschap en de natuur. Enkele korte videofilms zullen tijdens de opening vertoond worden.

De Sprouts, die over Nederland en Europa verspreid wonen en werken, mogen Arti de komende jaren als hun Amsterdamse thuishonk gaan beschouwen. Er worden alumni avonden georganiseerd met mogelijkheden tot lezingen, ontmoetingen en discussies en gelegenheid geboden tot exposeren.

De ervaring en kennis die bij leden kunstenaars, kunstlievende leden en bij medewerkers van Arti aanwezig is, wil Arti graag delen en de Sprouts zullen Arti verrassen met nieuwe ideeën. Voor de komende vijf jaar krijgen zij een gereduceerd lidmaatschap aangeboden.

Arti staat bekend om het statige Berlage interieur en de grote Breitner, maar is ook een locatie waar jonge, uitdagende en kritische kunst alle ruimte krijgt.

Sprouts
Tentoonstellingsduur: 30 juni t/m 20 juli 2021
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 12 -17 uur (na 17 uur members only)
Rokin 112 // www.arti.nl / 020-6245134

Voor bezoek aan SPROUTS raden wij u aan vooraf telefonisch te reserveren (vanaf 12 uur op werkdagen: 020 – 6245134, optie sociëteit). Ter plaatse reserveren kunt u het ook proberen, maar telefonisch gemaakte reserveringen gaan voor en vol = vol.

Organisatie
De selectie van de tentoonstellingen SPROUTS ligt in handen van het SBK
Het alumniprogramma is een samenwerking tussen de voorzitter van de ballotage commissie Bülent Evren, zakelijk leider Johanna Somers en het SBK.
Curator: Harald Schole

Beeld: Lucky Outcast, Soren Nellemann, 2021