Sociëteit

Sprouts II

19 apr 2024
t/m
24 mei 2024
Opening:
vrijdag 19 april 2024 20:30u

Opening: vrijdag 19 april van 20.30 uur tot 0.00 uur, met een openingswoord door Bülent Evren, voorzitter van de beoordelingscommissie.
Vanaf 21.00 uur: DJ Fortuin’s omgevallen platenkast met oude dansklassiekers en nieuwe dansgrooves.

Kunstenaars: Astrid Ardagh, Lara van der Beek, Eve Boontje, Faria van Creij-Callender, Layla Gijsen, Isa Roelink, Shushu Bierens, Ro Smit, Sam Werkhoven, Vincent Zanni

Met de tentoonstelling Sprouts 2024 is in Arti et Amicitiae een alumniprogramma te zien. In samenwerking met de Stichting Beeldende Kunst (SBK) is een selectie van jonge academie verlaters uitgenodigd voor de presentatie ‘Sprouts’ in de sociëteit. Arti biedt hiermee pas afgestudeerde kunstenaars een podium én een lidmaatschap aan de Amsterdamse kunstenaarsvereniging.

De Sprouts tentoonstelling geeft een actueel beeld van de leefwereld van jonge kunstenaars. Er worden intieme perspectieven op het lichaam met ons gedeeld, we zien kunstenaars als onderzoekers van vorm en ruimte, humoristische kritieken op maatschappelijke verhoudingen, persoonlijke reacties op de digitale technieken en reflecties op het landschap en de natuur.

De Sprouts, die over Nederland en Europa verspreid wonen en werken, mogen Arti de komende jaren als hun Amsterdamse thuishonk gaan beschouwen. Er worden alumniavonden georganiseerd met mogelijkheden tot lezingen, ontmoetingen en discussies en gelegenheid geboden tot exposeren.

De ervaring en kennis die bij leden kunstenaars, kunstlievende leden en bij medewerkers van Arti aanwezig is, wil Arti graag delen en de Sprouts zullen Arti verrassen met nieuwe ideeën.

Arti staat bekend om het statige Berlage interieur en de grote Breitner, maar is ook een locatie waar jonge, uitdagende en kritische kunst alle ruimte krijgt.

De selectie van de tentoonstellingen SPROUTS ligt in handen van het SBK. Het alumniprogramma is een samenwerking tussen de voorzitter van de beoordelingscommissie Bülent Evren en het SBK.