SPROUTS

2 jun 2023
t/m
28 jul 2023
Opening:
vrijdag 2 juni 2023 20:30u
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 12:00 - 18:00u

Kunstenaars: Eline Boerma, Beate Bos, Rebecca Cuschera, Elyne Dunning, Sophie Engels, Eddy Eustache, Marian Genet, Safae Gounane, Martine van Lubeek, Lucas Mergler, Abiha Naderi, Jildau Nijboer, Roza Robein, Paul Verheul, Obbe van der Weide.

Welkom (bij) Sprouts 2023
Met de tentoonstelling Sprouts 2023 is in Arti et Amicitiae een alumniprogramma te zien. In samenwerking met de Stichting Beeldende Kunst (SBK) is een selectie van jonge academieverlaters uitgenodigd voor de presentatie ‘Sprouts’ in de sociëteit. Arti biedt hiermee pas afgestudeerde kunstenaars een podium én een lidmaatschap aan de Amsterdamse kunstenaarsvereniging.

De Sprouts-tentoonstelling geeft een actueel beeld van de leefwereld van jonge kunstenaars. Er worden intieme perspectieven op het lichaam met ons gedeeld, we zien kunstenaars als onderzoekers van vorm en ruimte, humoristische kritieken op maatschappelijke verhoudingen, persoonlijke reacties op de digitale technieken en reflecties op het landschap en de natuur.

De Sprouts, die over Nederland en Europa verspreid wonen en werken, mogen in Arti de komende jaren als hun Amsterdamse thuishonk gaan beschouwen. Er worden alumni avonden georganiseerd met mogelijkheden tot lezingen, ontmoetingen en discussies en gelegenheid geboden tot exposeren.

De ervaring en kennis die bij leden kunstenaars, kunstlievende leden en bij medewerkers van Arti aanwezig is, wil Arti graag delen en de Sprouts zullen Arti verrassen met nieuwe ideeën. Voor de komende vijf jaar krijgen zij een gereduceerd lidmaatschap aangeboden.

Arti staat bekend om het statige Berlage interieur en de grote Breitner, maar is ook een locatie waar jonge, uitdagende en kritische kunst alle ruimte krijgt.

Sprouts
Tentoonstellingsduur: 2 juni t/m 28 juli 2023
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 12 -17 uur (na 17 uur members only)
Rokin 112
www.arti.nl / 020-6245134

Organisatie
De selectie van de tentoonstellingen SPROUTS ligt in handen van het SBK
Het alumniprogramma is een samenwerking tussen de voorzitter van Arti’s Beoordelings Commissie Bülent Evren en het SBK.

Beeld: Safae Gounane – No New Friends 2023 + Alone, Strong