Sprouts

9 sep 2022
t/m
22 nov 2022
Opening:
vrijdag 9 september 2022 20:30u
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 12:00 - 18:00u

Kunstenaars: Nona Mooij, Luke Mccowan, Tibor Dieters, Hannah Kiefmann, Tian Teng, Wumen Gua, Mayke Haringhuizen

Feestelijke opening: vrijdag 9 september van 20:30 uur tot laat
De tentoonstelling is te zien tot en met 22 november, maandag tot en met vrijdag vanaf 12:00 uur

Dit is de derde tentoonstelling binnen het Sprouts Alumni Programma. In samenwerking met de Stichting Beeldende Kunst (SBK) is een selectie van jonge academie verlaters uitgenodigd voor de presentatie ‘Sprouts’ in de sociëteit. Arti biedt hiermee pas afgestudeerde kunstenaars een podium én een lidmaatschap aan de Amsterdamse kunstenaarsvereniging. De Sprouts, die over Nederland en Europa verspreid wonen en werken, mogen Arti de komende jaren als hun Amsterdamse thuishonk gaan beschouwen. Er worden alumni avonden georganiseerd met mogelijkheden tot lezingen, ontmoetingen en discussies en gelegenheid geboden tot exposeren.
De ervaring en kennis die bij leden kunstenaars, kunstlievende leden en bij medewerkers van Arti aanwezig is, wil Arti graag delen en de Sprouts zullen Arti verrassen met nieuwe ideeën. Voor de komende vijf jaar krijgen zij een gereduceerd lidmaatschap aangeboden. Arti staat bekend om het statige Berlage interieur en de grote Breitner, maar is ook een locatie waar jonge, uitdagende en kritische kunst alle ruimte krijgt.

De selectie van de tentoonstellingen SPROUTS ligt in handen van het SBK. Het alumniprogramma is een samenwerking tussen de voorzitter van de ballotage commissie Bülent Evren, zakelijk leider Johanna Somers en het SBK.

 

Afbeelding
Wumen Ghua, It is another river that I seek, oil on linen, 200 x 330cm, 2021.