SPROUTS 2022

14 mrt 2022
t/m
31 mei 2022
Opening:
vrijdag 18 maart 2022 20:30u

Feestelijke opening: vrijdag 18 maart van 20.30 uur tot 0:00 uur.
Met openingswoord door Bülent Evren, voorzitter van de beoordelingscommissie en daarna dansen onder de Breitner met DJ Johnny Macintosh die ons trakteert op heerlijke dansbare soul, jazz en funk.

Kunstenaars: Clara Berger, Maikel Deekman, Vivian Mac Gillavry, Jochem Mestriner

Sprouts 2022 is de tweede tentoonstelling binnen het Sprouts Alumni Programma. In samenwerking met de Stichting Beeldende Kunst (SBK) is een selectie van jonge academie verlaters uitgenodigd voor de presentatie ‘Sprouts’ in de sociëteit. Arti biedt hiermee pas afgestudeerde kunstenaars een podium én een lidmaatschap aan de Amsterdamse kunstenaarsvereniging. De Sprouts, die over Nederland en Europa verspreid wonen en werken, mogen Arti de komende jaren als hun Amsterdamse thuishonk gaan beschouwen. Er worden alumni avonden georganiseerd met mogelijkheden tot lezingen, ontmoetingen en discussies en gelegenheid geboden tot exposeren.

De ervaring en kennis die bij leden kunstenaars, kunstlievende leden en bij medewerkers van Arti aanwezig is, wil Arti graag delen en de Sprouts zullen Arti verrassen met nieuwe ideeën. Voor de komende vijf jaar krijgen zij een gereduceerd lidmaatschap aangeboden. Arti staat bekend om het statige Berlage interieur en de grote Breitner, maar is ook een locatie waar jonge, uitdagende en kritische kunst alle ruimte krijgt.

De selectie van de tentoonstellingen SPROUTS ligt in handen van het SBK. Het alumniprogramma is een samenwerking tussen de voorzitter van de ballotage commissie Bülent Evren, zakelijk leider Johanna Somers en het SBK.

 

Maikel Deekman, Digital Patchwork Framed Mamjo Installation

 

 Vivian Mac Gillavry – New

 

Jochem Mestriner – Kolossale kluit trofee op vlot