Sonic Acts

HEREAFTER

9 feb 2019
t/m
3 mrt 2019

zalen

Opening:
vrijdag 8 februari 2019 19:30u
Vrij toegankelijk voor leden en voor Sonic Acts Pashouders, € 6,- voor niet-leden

HEREAFTER – Exhibition in Three Acts
8 februari t/m 3 maart

Feestelijke opening: vrijdag 8 februari om 19.30 uur. Wees welkom

Ter ere van haar 25-jarig jubileum presenteert Sonic Acts, in aanloop naar Sonic Acts Festival 2019 (21–24 februari), een uitgebreide tentoonstelling in drie fasen, getiteld HEREAFTER – Exhibition in Three Acts. Het programma vindt plaats in verschillende ruimtes in Amsterdam – Arti et Amicitiae, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en Stedelijk Museum.

De eerste fase, een samenwerking tussen Sonic Acts en Arti et Amicitiae, opent op vrijdag 8 februari en loopt tot en met 3 maart. De tentoonstelling in Arti omvat werken van Cyprien Gaillard, Rana Hamadeh, Louis Henderson, Sondra Perry en Emma Wolukau-Wanambwa.
Sonic Acts grijpt het jubileum aan om stil te staan bij de immense problemen op technologisch, sociaal en politiek vlak waarmee we op dit moment geconfronteerd worden. Om de gecompliceerde situatie waarin we ons bevinden te peilen, presenteren we werk van een diverse groep kunstenaars die een genuanceerde gevoeligheid aan de dag leggen als het gaat om de koloniale, industriële en technologische erfenissen uit ons verleden. Deze alternatieve interpretaties, voorstellingen, visies en verbeeldingen hebben we – nu meer dan ooit – nodig om ons voor te bereiden op wat hierna komt.

Het tweede deel van het drieluik HEREAFTER – Exhibition in Three Acts opent op 16 februari in De Brakke Grond en deel drie opent op 22 februari in Stedelijk Museum Amsterdam.

Meer informatie over de expositie, de verschillende locaties en het gehele festivalprogramma is te vinden op sonicacts.com.

Notabene: Sonic Acts verzorgt rondleidingen door de tentoonstelling. Bij interesse kunt u contact opnemen met reservations@sonicacts.com

 

Fotografie: Pieter Kers