ArtSpace

Reinder van der Woude

Les Pyrenees & andere concepten

21 nov 2022
t/m
25 nov 2022

artspace

Opening:
dinsdag 22 november 2022 17:00u
Openingstijden: elke dag van 12:00 – 17:00 uur. Vrije toegang. Na 17:00 uur: toegang namens en op afspraak met de kunstenaar.

Opening van de expositie: dinsdag 22 november 17:00 uur door kunstcriticus Hans Sizoo.

In de zomer van 2022 verbleef Reinder van der Woude samen met Maddy Rentenaar een maand in een huis in Le Tech, in de Franse Pyreneeën. Het landschap van de Pyreneeën inspireerde hem tot het weer oppakken van een techniek die hij zo’n 40 jaar geleden al gebruikte: het werken met pastelkrijt en grafietstift. ‘Back to basic’ was zijn credo tijdens dit verblijf. De zon was heet, de bijna onzichtbaar kleine muskieten probeerden hem lek te steken, maar in het even verderop gelegen stadje Prats de Mollo verkochten ze goede wijn. Het heeft een serie prachtige pastel / grafiet impressies opgeleverd.

Met gebruik van dezelfde techniek maakte hij vervolgens ook een aantal meer expressionistische werken. Naast deze werken hangen er in de expositie enkele meer conceptuele copy art werken en schilderijen.

Het geheel biedt een klein palet aan invalshoeken, met elkaar samenhangend als beeld van een wereld vol paradoxen.

Op vrijdagavond 25 november is er n.a.v. deze expositie een optreden van RENDIER&SEMBLE in de sociëteit. Aanvang: 20:30 uur.

 

Les Pyrenees