Open Call

11 jan 2020
t/m
26 jan 2020

zalen

Opening:
vrijdag 10 januari 2020 19:00u
De tentoonstelling is geopend: Dinsdag tot en met vrijdag van 12-21 uur Zaterdag en zondag 12-18 uur

Onder de overkoepelende titel ‘Open Call’ presenteert Arti et Amicitiae maar liefst vijf tentoonstellingen tegelijkertijd in de bovenzalen. Alle tentoonstellingen zijn gecureerd door leden kunstenaars, die afgelopen zomer hebben gereageerd op een oproep van Arti’s Programma Commissie (PC) om ideeën te ontwikkelen voor interessante groepstentoonstellingen. Uit twintig inzendingen zijn de volgende voorstellen gekozen, die in de ogen van de PC samen recht doen aan Arti’s rijke, eigenzinnige, multidisciplinaire en veelstemmige gemeenschap.

Zaal 2
Van Tafel
Kunstenaars: Suzanne de Graaf, Bart Scheerder, Conny Spuybroek, Judith Vossen, Mies Baars, Sander Goosen en Judith Heinsohn.
Sinds hun afstuderen in 1994 aan de Gerrit Rietveld Academie komen de zeven beeldhouwers geregeld bijeen en bespreken hun werk. Voor de derde keer initiëren zij een gezamenlijke expositie met de tafel als drager of onderdeel voor hun sculpturen. Ditmaal staan bovendien de herinneringen aan hun voormalige beeldhouwdocent centraal, die hen onder meer vroeg de ruimte tussen de stillevens met opgezette dieren vast te leggen ‘vanuit het gevoel op de rand van een afgrond te staan’

Zaal 3 en 4
Het wereldprobleem & andere ongemakken
Kunstenaars: Airco Caravan, Anita Mizrahi, Baukje Spaltro, Eliane Gerrits, Ella Koopman, Hans Kuiper, Jean-Philippe Paumier, Julia Winter, Maria Louise Vandenput,
Reinder van der Woude (curator), Reineke Hollander en Rob Steenhorst.

Een tentoonstelling gewijd aan ‘het wereldprobleem’: complex, veelomvattend en met eindeloze mogelijkheden, als een schaakprobleem. Al duizenden jaren houdt de mens zich ermee bezig, creëert godsdiensten, bedenkt theorieën, doet uitvindingen en maakt kunst. Nieuwe oplossingen leiden steevast tot nieuwe problemen.

Donderdag 16 januari 20.30 uur lezing ‘het Wereldprobleem & andere ongemakken’ door filosoof Maarten Doorman voorafgaand een optreden van Rendier & semble met het nummer ‘Victory Boogie Woogie’

Zaal 5
**STDUIO**
Kunstenaars: ookoi (Peter Mertens en Harold Schellinx)
Via arti.nl/stduio is tijdens de Open Call-tentoonstelling een voortdurende geluidsstream te beluisteren waar alle Arti-kunstenaars opgeroepen worden aan bij te dragen. Ter inspiratie toont ookoi eerder werk in die geest. Apps, Placards, Video’s. Dat alles in één keer goed.

Zaal 6
Of All Places
Kunstenaars: Eva Gonggrijp, Marjolijn Boterenbrood, Femmie Duiven (curator), Anne van As, Barbara Broekman en Ludo Winkelman, Jak Beemsterboer, Marit Dik, Joop Haring, Gerda Kruimer, Ursula Neubauer en Theo Steemers (curator).

‘Of All Places’ toont werken van uiteenlopende plekken die voor de deelnemende kunstenaars belangrijk zijn, vanuit interpretatie, verbeeldingskracht en reiservaringen. De kunstwerken raken ook aan het element van plaatsgebonden verrassing en ontmoeting, zoals dat tot uitdrukking komt in de Nederlandse vertaling van de titel ‘uitgerekend op deze plek’.

Zaal 7
The Meeting (een collectieve muurtekening)
Henk Fakkeldij

‘The Meeting’ is gebaseerd op een techniek van de surrealisten, waarbij kunstenaars gezamenlijk tekeningen maken zonder elkaar’s aandeel te kunnen zien. Fakkeldij zelf zal het startsein geven met een muurtekening die hij direct afdekt. Vervolgens zijn Arti-leden van harte uitgenodigd om de onzichtbare tekening voort te zetten in de aangrenzende vlakken. De groeiende muurtekening wordt een plek waar handschriften, ideeën, kleuren en kunstenaars elkaar bedoeld en onbedoeld ontmoeten.

OPROEP KUNSTENAARSLEDEN ARTI ET AMICITIAE
In verband met deelname kunstenaarsleden an de expo Open Call in januari.
Titel: The meeting, gebaseerd op het blind tekenen van de surrealisten. Zaal 7
Op dinsdag 7 januari, woensdag 8 januari, donderdag 9 januari en vrijdag 10 januari nodigt Henk Fakkeldij jullie van harte uit deel te nemen om een tekening in één vlak op de muur te maken. De vlakken zijn 50 x 50 (cm) of 30 x 30 (cm). Het is de bedoeling dat jouw tekening aansluit op de tekening naast je. En dat je daarna je tekening afdekt. Materiaal is aanwezig (geen eigen materiaal meenemen en niets plakken met lijm, dit in verband met beschadiging muur). Instructies zijn aanwezig. Graag aanmelden als wilt komen bij marjo@arti.nl

Dan hebben we een idee hoeveel mensen er al willen mee doen!
Tijdens de opening worden alle afgedekte tekeningen onthuld en zien we wat het uiteindelijk geworden is! Dank je wel!
Tijden om te komen tekenen: 
Dinsdag 7 jan: 14.00 u – 21.00 u
Woensdag 8 jan: 9.30 u – 21.00 u
Donderdag 9 jan 9.30 u – 21.00 u
Vrijdag 10 jan 9.30 u – 13.00 u