'Pastello e carboncino'

ONNO ANNO 2015

Arti-Galerie

16 okt 2015
t/m
18 okt 2015

arti galerie

Opening:
vrijdag 16 oktober 2015 17:30u
Verkoopexpositie Onno Boerwinkel in Arti-galerie Opening 16 oktober om 17.30 uur door Trijn, de muze van de kunstenaar.
Openingstijden: zaterdag/zondag 12:00 - 18:00u

ONNO
ANNO
2015
‘Pastello e carboncino’

Verkoopexpositie Onno Boerwinkel in Arti-galerie
Opening 16 oktober om 17.30 uur door Trijn, de muze van de kunstenaar.

In Onno Boerwinkels pastels regeert de tijdloosheid. Hij koestert beelden en situaties die niet ten prooi vallen aan modes of ander bombarie. 

Sinds jaar en dag is pastel zijn materiaal. Wat hij gezien heeft, ‘betrapt’, zoals hij het zelf definieert, rijpt in zijn hoofd en hart. Het uiteindelijke beeld is een ‘extract’ van die belevenis, een picturaal bezinksel in vorm en kleur. Het medium pastelkrijt is het materiaal waarmee de tekenaar, die hij in wezen is, zich verbindt met de schilder.

Het pasteuze aspect van het krijt en de manier waarop hij in het krijt ‘krast en peurt’ (sgraffitotechniek) beperken het formaat waarop hij werkt.

Italië met haar onderwerpen rond pleinen en landschappen is een doorgaande lijn in zijn oeuvre. Zintuiglijke situaties, het Latijnse levensgevoel. Alles staat in dienst van de intensiteit en tekenpassie waarin de schoonheidsbeleving op klein formaat gestalte krijgt.

Ook worden een beperkt aantal portretten getoond die Boerwinkel maakte van Arti-leden en personen in Italië die hij ‘simultaan’ de laatste 2 jaar heeft gemaakt.

10.072 Picknick al lago  07.085 Casa in restauro 

Toon galerij