NO COVER IMAGE

8 apr 2016
t/m
14 mei 2016

zalen

Opening vrijdag 8 april 20:00 uur Openingstoespraak van kunsthistoricus en curator Manuel Klappe (Beeld Hal Werk, Present Forever). Vanaf 21:30 uur: Feest met DJ Team Kafana
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 12:00 - 18:00u

Toon galerij

Met openingstoespraak van kunsthistoricus en curator Manuel Klappe
(Beeld Hal Werk, Present Forever). 21:30 uur: Feest met ‘DJ Team Kafana’

Zeven kunstenaars uit drie verschillende landen, maken een tentoonstelling in de zalen van Arti et Amicitiae.

Ze hebben elkaar over de grens heen gevonden omdat hun werk op spannende manieren samenvalt. Het zijn kunstenaars die zich schilder noemen al gebruiken ze haast nooit de daarvoor geschikte materialen. Met één been in de schildertraditie en één been in de 90er jaren postpunk-trash maken ze werk dat van de muur knalt, de ruimte in.

Als internationale bondgenoten met bad taste creëren de deelnemende kunstenaars een tentoonstelling die de toeschouwer door zijn volheid en heftigheid overrompelt en meesleept. Ze willen dit omdat ze deze energie missen in de tentoonstellingen die ze doorgaans zien. Losse objecten worden opgeslokt en opgenomen in het geheel. De grens tussen de werken en de omgeving vervaagt; een continue dynamiek ontstaat.
De kunstenaars doen dit door met hun wandschilderingen, objecten en bouwsels de beste omgeving te maken voor elkaars werk en om het werk van de andere deelnemende kunstenaars optimaal te beleven, al moeten ze daarvoor soms keihard over en door elkaars werk heen gaan. Een plek vol Tape, Afval, Rollen papier, Plastic, Spiegels, Gerecycled bladgoud, Fluorescerend epoxy, Schoolbordverf, Krijt, Lichtgevend snot, Canvas, Vingerverf, Zand, Renoband, Rubber, Aluminiumfolie, Karton, Glow-in-the-dark-sterren, Buddha’s, Swastika’s, Dildo’s, Meanders, Roze, Groen, Blauw, Neon, Olieverf, Acryl, Glitters, Alcohol, Drugs, Analoog, Vuilniszakken, Spieramen, Plexiglas, Klittenband, Adelaars, Rock’n Roll en Liefde.
Kunstenaars: Stephan Jäschke (DE), Laurent Proux (FR), Tillmann Terbuyken (DE)
Marjolijn de Wit, Thijs Rhijnsburger, Arthur Stokvis, Bonno van Doorn.

Deze tentoonstelling is mogelijk gemaakt met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stichting Stokroos