My future is in my past and my past is my present

22 apr 2017
t/m
21 mei 2017

zalen

Opening:
vrijdag 21 april 2017 20:00u
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 12:00 - 18:00u

Kunstenaars: Mounira Al Solh, Tudor Bratu, Lado Darakhvelidze and Foundland
Samenstelling: Petra Noordkamp

De tentoonstelling My future is in my past and my past is my present toont werk van kunstenaars die al jaren in Nederland wonen maar afkomstig zijn uit (voormalige) conflictgebieden als de Kaukasus, Syrië en Libanon. Herinneringen aan hun thuisland en verhalen van henzelf, familie, vrienden of kennissen zijn verwerkt in tekeningen, schilderijen, foto’s en multidisciplinaire installaties. Door het delen van deze persoonlijke verhalen vertellen de kunstenaars op een indringende en soms humoristische wijze een universeel verhaal over politieke conflicten, migratie en mobiliteit. Zij hebben ervaren welke wendingen er in een bestaan kunnen optreden door ongrijpbare politieke beslissingen en zoeken elk op hun eigen wijze manieren om na het scheuren en breken weer verbinding met hun nieuwe en hun oude land te leggen. Werelden die ogenschijnlijk ver uit elkaar liggen worden op deze manier, bij elkaar gebracht. De gepolariseerde, conflictueuze wereld van nu hunkert naar artistieke diplomatie waar politieke diplomatie soms ver te zoeken is.

Woensdag 17 mei 20.15 uur
Art and Activism
Studenten van de master-opleiding kunstgeschiedens aan de UVA organiseren een aantal activiteiten/lezingen onder de titel ‘Art and Activism’ . In samenwerking met Christa-Maria Lerm-Hayes , Hoogleraar Moderne en Hedendaagse Kunstgeschiedenis en Eva Fotiadi, lecturer in contemporary art and theory. Het volledige programma  staat binnenkort op www.arti.nl

Zondag 21 mei  om 16 uur
Openbare repetitie theatervoorstelling SOS EARTH en finissage
SOS EARTH  is een interactieve mockumentary theatervoorstelling, die op verrassende wijze reflecteert op populisme, angst en migratie. In dit ‘what if’ scenario worden de rollen omgedraaid. Door ons in te leven in de verhalen van vluchtelingen, trainen wij ons in weerbaarheid voor een intergalactische volksverhuizing. Live muziek vormt de playlist voor dit enkeltje naar Mars. Op zondag 21 mei vindt er in Arti in het kader van de tentoonstelling My future is in my past and my past is my present een openbare repetitie plaats van deze bijzondere voorstelling van theatermaakster Petra Ardai.

———————————————————————————————————————

Met veel dank aan de sponsoren en leden van Arti et Amicitiae die deze tentoonstelling mogelijk hebben gemaakt.

bijschrift: Foundland Collective, Ground plan drawings, 2014 (photo Julie Jamora)

Arti et Amicitiae
Rokin 112 Amsterdam
Openingstijden: dinsdag – zondag 12 – 18 uur
www.arti.nl

Toon galerij