Parallel Stories, van Klokkenluider tot Dromenduider

7 nov 2015
t/m
14 nov 2015

zalen

Opening:
zaterdag 7 november 2015 19:00u
De Mini-Museumnacht op vrijdag 13 november van 20-laat is voor leden en niet-leden gratis toegankelijk

‘PARALLEL STORIES, VAN KLOKKENLUIDER TOT DROMENDUIDER’

Tentoonstelling en kunstmanifestatie voor de Amsterdamse Museumnacht 2015
Opening zaterdag 7 november, tentoonstelling tot en met vrijdag 13 november

Mini Museumnacht manifestatie!
Vrijdag 13 november van 20.00 tot laat

Tentoonstelling van dinsdag tot en met zondag te zien van 12-18 uur, € 3,- entree

‘Parallel Stories’ is een nachtelijke kunstmanifestatie waarin het verhalende in de kunst in al zijn verschijningsvormen een podium krijgt. Te zien, te horen en te beleven door het gehele gebouw van Arti et Amicitiae. Met veel verhalende kunstwerken en performances maar ook live: Radio Neverno studio.

Museumnacht: Parallelle programmering

– Boven in de zeven zalen loopt men langs een parcours van kunst en muziekperformances, verhalende schilderijen, allegorische fotografie en animatiefilm, monumentale droomtekeningen en metaforische beeldhouwwerken.
Maar ook een plattegrond van de Museumnacht maken met Jan Rothuizen.
– Beneden in de societeit: doorlopend programma met een live band, het Elfletterige genootschap als obscure verhalenverteller, operazangeres Wiebke Göetjes, het levenslied door het Artikoor, een dj en een bioscoop in de rokersruimte.
Parallel Stories; van klokkenluider tot dromenduider is te zien tot en met vrijdag 13 november, dagelijks ( behalve maandag) van 12-18 uur. Vrijdag 13 november sluiten we af met een mini-museumnacht van 20- laat!

Deelnemende kunstenaars:

Jan Rothuizen / Jasper de Beijer / Paul Klemann / Natasja Kensmil /  Jisan Ahn / Radio Neverno / Emmeline de Mooij / Sebastiaan Schlicher / Esiri Erheriene-Essi / Martha Colburn / Meschac Gaba / Erik Kessels

Voor deze Museumnacht hebben de curatoren kunstenaars uitgenodigd die het verhalende, de actuele geschiedenis, de parabel, de metafoor en de droom tot het belangrijkste onderdeel van hun werk hebben gemaakt. Zij brengen hun eigenzinnige, soms verontrustende kijk op de wereld in hun werk tot uitdrukking in alle mogelijke media.

De kunstenaar curatoren Arjen Lancel, Radek Vana en Frans Franciscus organiseerden ook museumnacht 2012, 2013 en 2014 voor Arti. En kregen daarvoor 2 keer een Museumnacht Award.