Front Gallery

Monument for Martin Luther King

Airco Caravan

1522972800
Opening:
1523016000

Op 6 april van 12 tot 23 uur exposeert kunstenaar Airco Caravan in de
Front Gallery van Arti et Amicitiae

Met deze eendaagse Popup expo rond Airco Caravan haar
project Monument for Martin Luther King af. 

Op 4 april 2018 is het 50 jaar geleden dat Martin Luther King in zijn strijd voor raciale gelijkheid in de Verenigde Staten werd vermoord. Deze historische gebeurtenis was de aanleiding voor kunstenaar Airco Caravan om op 4 april 50 monumentsbeeldjes van Martin Luther King te laten maken en deze op plekken in Europa en de Verenigde Staten te plaatsen.

Om te benadrukken dat de strijd tegen racisme en discriminatie voortgezet moet worden, en de noodzaak om samen te staan voor gelijke rechten voor iedereen, ongeacht afkomst en gender, plaatst Airco Caravan de 50 beeldjes op diverse openbare plekken en monumenten die verwijzen naar de geschiedenis van de slavernij en stuurt zij deze naar verschillende mensen en organisaties die zich sterk maken voor de doorgaande geweldloze strijd tegen racisme en discriminatie.

De beeldjes gaan o.a. naar de Nobel Prize, congressman John Lewis, President Obama, SteveMcQueen, Ellen Gallagher, Kerry James Marshall, Sylvana Simons, Nasrdin Dchar, het National Civil Rights Museum at Lorraine Motel (waar King werd vermoord), Comité 21 Maart, de Tweede Kamer, Martin Luther King Lezing, VU.
Het eerste beeldje werd uitgereikt aan Sylvana Simons, op 21 maart, de internationale dag tegen racisme en discriminatie. Klik hier 

Airco’s doel is om het verleden en het heden met elkaar te verbinden en om de droom van King levend te houden.

Op 5 april worden de laatste beeldjes uitgereikt aan de VU en Justice and Peace, tijdens de Martin Luther King lezing, en dan is het project afgerond. Op 6 april is bij de Front Gallery het resultaat van dit project te zien. Dan hoopt ze ook een dialoog aan te gaan met de bezoekers.