ArtSpace

MINNE

Wanderlust

7 jun 2021
t/m
18 jun 2021

arti galerie

MAANDAG T/M VRIJDAG VAN 12 – 22 UUR Voor bezoek aan de ArtSpace raden wij u aan vooraf telefonisch te reserveren (vanaf 12 uur op werkdagen: 020 – 6245134, optie sociëteit). Ter plaatse reserveren kunt u het ook proberen, maar telefonisch gemaakte reserveringen gaan voor en vol = vol.

“ Wanderlust is een sterk verlangen te reizen en de wereld te ontdekken. Een van de grote thema’s in de hoofdzakelijk Duitse Romantiek…. Het staat voor het verlangen om elders naartoe te gaan, om uit de eigen leefwereld te treden en naar andere dingen op zoek te gaan. Het is ook een verlangen naar exotisme, naar nieuwigheden, naar ontdekkingen, naar verrassingen en naar het reizen. Het is een afkering van de saaiheid van het dagelijkse leven en van routine. (Wikipedia)”

Wie was niet aan de wandel tijdens Coronatijd: weg van het steeds binnen zitten. Voor velen een (her)ontdekking van de natuur dichtbij huis. Het troostrijke buiten met kleine verassingen voor wie goed kijkt en luistert.

Deze tentoonstelling doet daar verslag van: bodem, boom, bast, vogel: buitenelementen. Gecombineerde natuurfragmenten laten die nabije wereld met nieuwe ogen zien, vaak verbeeldt tussen realisme en abstractie in. Het routinematige kijken voorbij en wie weet: zelfs een levendige stadsvos kan dan zomaar in het oog springen.

KLIK HIER VOOR EEN FILMVERSLAG VAN DE EXPOSITIE

 

Geveld, olieverf, 110 x 9o cm (2021)