MENSBEELD

1 aug 2020
t/m
30 aug 2020

zalen

Reserveren voor de tentoonstelling is niet nodig, wees welkom.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 12:00 - 18:00u

Van 1 t/m 30 augustus 2020

Speciaal gemaakt voor deze tentoonstelling en voor jou, bezoeker van Arti, 28 levensgrote geschilderde iconen van deze tijd.

Helen Verhoeven, Marc Mulders, Sarah Verbeek, Wieske Wester,
Jana van Meerveld, Rik Meijers, Hanan Klei, Marie Aly, Tobias Lengkeek,
Toon Teeken, Tanja Ritterbex, Judith Kisner, Eli Content, Iris Kensmil.

De wereld om ons heen verandert. Met allerlei nieuwe ontwikkelingen die razendsnel ons dagelijks leven beïnvloeden, waarvan de impact op de mens en zijn toekomst nog moet blijken. Vanuit ons kunstenaarschap voelen en zien we dat het juist nu noodzakelijk is om, op het punt waar we staan als mensheid, te verkennen of we een (nieuw) hedendaags beeld van de mens kunnen laten zien.

Kan onze geest de morele en technische complexiteit, met een enorme impact op ons toekomstige leven, nog wel bevatten? Hoe bepalen we ons beeld van de mens nu? Als een niet vanzelfsprekende gemeenschappelijke situatie. Als onderdeel van alle wezens. Kunnen we het geheel van onze planeet beschouwend, ons nog wel een compleet of nieuw beeld vormen van de mens?

Voordat de wereld gevangen zou worden door de pandemie, begon voor 14 uiteenlopende schilders de maandenlange verkenning van het schilderen van het beeld van de mens van nu. Zij brengen jou het medium (olie)verf en het schilderen op doek als primair medium om vorm te geven aan hun ideeën, beelden en verhalen. In het werk van alle schilders is een diepe verbondenheid met de wereld en zichzelf te zien. Eenieder vanuit eigen visie, eigen praktijk en specifieke manier van schilderen.

In een tijdperk waarin velen de zintuigen branden aan digitale schermen is een zeldzame verzameling van 28 levensgrote (olie)verfschilderijen eenmalig bijeen voor jouw fysieke aanwezigheid.

M E N S B E E L D
Open dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur – entree € 5,00. Twee euro wordt gedoneerd aan The Black Archives

Een tentoonstelling geïnitieerd door:
BINJIP, Jowon van der Peet, Ad de Jong en Jana van Meerveld.

foto: Planet Earth, NASA

Met dank aan de genereuze steun van de schilders, de Iona stichting, het Mondriaanfonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst