ArtSpace

Jan de Hamer

20 jan 2021
t/m
31 jan 2021

arti galerie

TENTOONSTELLING VERPLAATST
Beste lezer,  helaas is Arti genoodzaakt de data van de I.M. tentoonstelling van Jan de Hamer te verplaatsen. Nadere informatie volgt zo spoedig mogelijk.
—————————-

Jan de Hamer (1934-2019)

Weliswaar zijn ‘subtiel, sonoor en ingetogen’ trefwoorden waarmee men de persoon en het werk van Jan de Hamer* kan aanduiden, toch blijft hij en zijn werk verrassend. Hoe langer je kijkt naar het werk hoe minder abstract het wordt. Wie in zijn nagelaten werk duikt ontdekt dat hij als grafisch vormgever al bijzondere dingen deed. Zijn tekeningen elke week in Vrij Nederland, zijn boekomslagen, zijn technische tekeningen.

Uit een opgedoken interview uit 1973 (Joop Brongers voor een Christelijk Jongerenblad)zegt Jan de Hamer reeds: ”Ik wil graag mooie dingen maken. Misschien is dat juist wel een boodschap in een tijd waarin lelijke dingen worden aangeprezen. Onze ogen en oren zijn daar niet voor; die zijn bestemd voor het goede der aarde.”

Een jaar na zijn overlijden geven vrienden en kennissen van Jan de Hamer, de gelegenheid om Jan’s werk te zien in een kleine overzichtstentoonstelling in de ArtSpace. Om Jan de Hamer te herdenken en eventueel een mooi werk als herinnering aan deze bijzondere kunstenaar, aan te schaffen.  Jan de Hamer, wiens ‘tweede huiskamer’(Cafe ’t Smalle was de eerste..) Arti et Amicitiae was en waar hij vaak in het verleden en later bijna elke vrijdag verscheen.

*Zie ook het galerieboekje Artalert van december 2020.

 

 

Openingstijden tentoonstellingen
Dinsdag t/m zondag van 12 -18 uur