Artspace

Jacqueline Lamme

13 feb 2024
t/m
22 feb 2024

artspace

Opening:
maandag 12 februari 2024 17:00u

De schilderijen van Jacqueline Lamme (1964, Hilversum) zijn gebaseerd op observaties van dieren, met name vogels, in de nabije wildernis. De geschilderde dieren symboliseren de dieren die tegelijkertijd met ons leven in een parallelle wereld, in een Multiversum. Niet iedereen heeft oog voor ze en daarom wil zij deze dieren belichten, verbeelden in hun meest ideale omgeving, hun Utopia.

Jacqueline Lamme vindt dat de westerse mens zijn perceptie en perspectief op de wereld nu lang genoeg in het centrum van de verbeelding heeft geplaatst. Zij heeft de behoefte deze antropocentrische vergissing om te draaien: de wereld kan ook ervaren worden via andere levende wezens.

De motivatie om het natuurlijke paradijs in haar werken vast te leggen is tweeërlei: enerzijds wil zij de verloren kindertijd in een bosrijke omgeving terughalen door middel van het schilderkunstig vangen van de natuurlijke ongereptheid en anderzijds wil zij de laatste resten natuur graag in de spotlights zetten om te voorkomen dat het klakkeloos opgeslokt wordt door de toenemende behoeftes van de consumerende mens. Tegelijkertijd vindt zij het belangrijk dat door het materiaalgebruik in haar werken kracht, kwetsbaarheid en schoonheid zich tijdens het creatieve proces op organische wijze ontvouwen.

ArtSpace
Dinsdag 13 februari t/m donderdag 22 februari
OPENING: MAANDAG 12 FEBRUARI vanaf 17:00 uur
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 12:00 – 17:00 uur
De ArtSpace bevindt zich op de begane grond tegenover de bar.

www.jacquelinelamme.com
https://www.instagram.com/jacquelinelamme/
https://nl-nl.facebook.com/jacqueline.lamme/

 

|
Steenuil XII / Athene vidalii VI
2022
collage, oliepastel en olieverf op karton en lijst, 44,5 x 29,5 cm

 

Het nest III
2023
olieverf op doek
40 x 50 cm