Arti Select II

Interiors

7 dec 2013
t/m
12 jan 2014

zalen

Opening:
vrijdag 6 december 2013 20:00u
Werken van Sander Cedee, Popel Coumou, Hans Eijkelboom, Frank Lenferink, Paul Nassenstein, Maarten Rots Curator: Radek Vana

In de tweede tentoonstelling in de reeks Arti Select heeft curator Radek Vana als thema ‘interieurs’ gekozen, omdat dit thema een belangrijke rol speelt in het werk van een aantal leden van Arti et Amicitiae. Waar in kranten en tijdschriften een interieur vooral wordt afgebeeld als een architectonische ruimte, die een onderdak biedt aan een verzameling (design) objecten, benaderen de deelnemende kunstenaars het interieur als een (psychologische) binnenruimte waarin emoties van gebeurtenissen opgesloten zitten.

In de interieurs van de deelnemende kunstenaars speelt zich ‘het toneel van het leven’ af met als stille getuigen de meest banale meubels en andere elementen. Het gaat om interieurs met sporen van het leven. Het is aan de toeschouwer om zich in het werk te verplaatsen, om hun werking te voelen en hun verhalen te kunnen ontcijferen. Maar als het binnen te benauwd wordt wil men toch naar de buitenwereld achter het raam ontsnappen.

De titel van de tentoonstelling is geïnspireerd op Woody Allens’ film Interiors uit 1978.