IDFA DocLab

Podium voor interactieve projecten

11 nov 2022
t/m
20 nov 2022

IDFA DocLab – PODIUM VOOR INTERACTIEVE PROJECTEN
In het kader van IDFA Festival

Tijdens IDFA staat Arti et Amicitiae in het teken van het IDFA DocLab-programma.

Het IDFA DocLab-programma staat sinds 2007 open voor alle soorten interactieve projecten, van webdocs, apps en virtual reality tot datakunst, multimedia-journalisme, installaties, live performances en fulldome. Het programma biedt een breed aanbod aan evenementen voor iedereen die is geïnteresseerd in de artistieke potentie van nieuwe digitale technologieën, virtual reality en interactieve media.

DocLab heeft dit jaar als thema Nervous Systems. Dit verwijst niet alleen naar ons eigen zenuwstelsel dat gevoed wordt door onze zintuigen, maar ook naar de werkelijkheid om ons heen met een steeds nerveuzer netwerk van systemen rond machtsdynamiek en sociale normen. Hoe voelt het om nu te leven? Hoe ervaren we de wereld, en welke rol spelen onze zintuigen hierin? Met digitale kunst, multizintuigelijke XR ervaringen, een serie live events, performances, een motion-capture stage en de steeds verder uitdijende metaverse is deze zestiende editie van DocLab te beleven in de Brakke Grond en Arti et Amicitiae

DocLab een rijke selectie VR-projecten om jezelf in onder te dompelen. Er zijn 6 ervaringen om uit te kiezen. Stap in een moesson, of stap in een wereld waar organische wezens en plastics samensmelten, of ga een virtueel avondje uit dat wel eens vreselijk kan aflopen. De keuze is aan jou. Bekijk de VR Gallery selectie.

In Arti et Amicitiae zijn de volgende VR ervaringen te beleven
In Pursuit of Repetitive Beats :                 vol tarief: 15,00 korting 11,00 studenten 7,00
Slumberland:                                             vol tarief: 11,50 korting 8,50 studenten 5,75

Kaarten en tijdslot kunnen online geboekt worden via deze links :
In Pursuit of Repetitive Beats
Slumberland 

Beeld: in Pursuit of Repetitive Beats