Het Mysterie van de Waarheid

Interdisciplinaire manifestatie

4 nov 2017
t/m
10 nov 2017

zalen

4​ ​tot​ ​10​ ​november – Museumnacht​ Manifestatie ​in​ ​Arti​ ​et​ ​Amicitiae,​ ​Amsterdam​ ​

HET​ ​MYSTERIE​ ​VAN​ ​DE​ ​WAARHEID
Interdisciplinaire​ ​Manifestatie​ ​op​ ​het​ ​snijvlak​ ​van​ ​beeldende​ ​kunst,​ ​filosofie​ ​en​ ​social​ ​media.

Het Mysterie van de Waarheid is een empirisch museum dat tijdens Museumnacht in Arti van start gaat. Een wereld van filterbubbels, feitelijkheden, post-truth, mythes en alternatieve feiten, waar kunstenaars als wetenschappers optreden, satire als smeermiddel fungeert, en leugens hoogtij vieren.

Voor deze Museumnacht Manifestatie is gekozen voor een topic dat nog nooit zo betrekkelijk werd gevonden als in deze tijd: De Waarheid. Manipulatie ligt op de loer en de grens tussen feiten en fictie vervaagt.

Hierbij wordt het publiek uitgenodigd en ondergedompeld in een parcour van kunstwerken: interactieve-, video- en geur-installaties, laboratoria en performances, door het hele gebouw van Arti et Amicitiae. Het parcour bestaat uit 3 onderdelen: 1. De waarheid, een reactie op de realiteit, 2. Feit wordt fictie, fictie feit, 3. Mythe en (vormen)taal.

Deelnemende kunstenaars: Josefin Arnell, Jasper de Beijer, Thought Collider, Max Dovey, Victor Engbers, Agi Haines, Floris Kaayk, Gert Jan Kocken, Mirko Lazovic, Jeroen van Loon, Allard Medema, Jochen Mühlenbrink, MOHA, Marijn Ottenhof, Jakob Proyer, Ronald Snijders, Rutger de Vries, Leanne Wijnsma. Concept en samenstelling: Arjen Lancel en Merel Noorlander.

Zaterdag 4 november 19-01.30 uur
Museumnacht (opening): met performances en live muziek

Woensdag 8 november 19.45 – 22.30 uur.
Een filosofische avond met lezingen en uiteenzettingen door Joke Hermsen en Koert van Mensfoort. Politicologe Rene Hartog zal deze avond modereren.

Donderdag 9 november 19.45 uur- 22.30 uur 
Artist talks en rondleidingen
Floris Kaayk – Richtje Reinsma – Sarah Sluimer – Arjen Lancel – Merel Noorlander

Vrijdag 10 november 21-0.200 uur
Mini- Museumnacht
Performances: Moha Project – Allard Medema – Jakob Proyer
Live band: Spill Gold

Dit is de 6e editie van de jaarlijkse Manifestatie tijdens de Amsterdamse Museumnacht in Arti. Vier programma’s werden bekroond met de Museumnacht-jury-award.

 

 

Het Mysterie van de Waarheid is mede mogelijk gemaakt door het AFK, Lira Fonds, Arti et Amicitiae en Museumnacht Amsterdam