De kleine schepper: het beeldend werk van

Rogi Wieg

31 jan 2015
t/m
1 feb 2015

arti galerie

Opening:
vrijdag 30 januari 2015 17:00u
Openingstijden:
zaterdag 31 januari
en zondag 1 februari
10:00 -17:00 uur

Toon galerij

Rogi Wieg is beroemd als dichter maar zijn beeldend werk is nog volslagen onbekend. Zijn vrienden vonden het tijd daar verandering in te brengen; Rogi is ernstig ziek en het is onduidelijk hoe lang hij nog te leven heeft.

Deze bijzondere kant van zijn talent verdient het ook nog eens in de aandacht te staan: de tekeningen en schilderijtjes zijn bijzonder sprekend, soms duister en soms humoristisch maar altijd geladen met betekenis.

In Arti et Amicitiae zijn in het weekend van 30 januari tot 1 februari voor het eerst een kleine veertig werken te zien.

Op vrijdag wordt om 17 uur, hopelijk in bijzijn van Rogi, de catalogus De kleine schepper gepresenteerd die belangeloos is samengesteld door Maria Barnas, Wim Brands, Herman Keppy, Abys Kovačs, Ester Naomi Perquin, F. Starik, Felix Weigand, Menno Wigman, Esther Wils, Joost Zwagerman en Noek Zwaan.

Het Amsterdams Fonds voor de Kunsten nam de drukkosten op zich.

De catalogus zal vanaf eind januari à € 10 te koop zijn bij Athenaeum Boekhandel en in het tentoonstellingsweekend bij Arti. Van de opbrengst wordt een documentaire over Rogi gemaakt.Vrij toegankelijk voor leden en niet-leden