Boekpresentatie en expositie

Hans Landsaat

Arti-Galerie

9 okt 2015
t/m
11 okt 2015

arti galerie

Opening:
vrijdag 9 oktober 2015 16:00u
Openingstijden: zaterdag/zondag 12:00 - 18:00u

Bij gelegenheid van de 80ste verjaardag van Arti lid Hans Landsaat wordt op 9 oktober in Arti et Amicitiae de uitgave “Waar ik was daar ben ik” gepresenteerd en toont hij zijn werk in de Arti Galerie.

In “Waar ik was daar ben ik” wordt op een beeldende manier duidelijk hoe herinneringen onlosmakelijk verbonden zijn met het heden. Sommige plekken, maar ook gedachten, beelden, gedichten, of muziekstukken zijn onuitwisbaar en blijven hun invloed doen gelden.
Hans Landsaat verbeeldt dat uitgangspunt met 26 prenten: 20 tekeningen in zwart-wit (Chinese inkt op papier) en 6 prenten in kleur (aquarel en Chinese inkt op papier). De zwart-wittekeningen zijn gereproduceerd op 200 grams Biotop, vijf van de kleurprenten zijn uitgevoerd als piezografie op 350 grams Hahnemühle Museum Etching, de zesde kleurprent is een origineel aquarel (en is dus in elk boek anders). Alle bladen zijn los en uitneembaar, dus zo u wilt in te lijsten.

Tevens bevat de uitgave een dvd met een speciaal voor deze gelegenheid door René en Quirijn Bakker gemaakte film die geen filmische catalogus is, maar probeert iets zichtbaar te maken van ‘de weg’ die in het leven en het werk van Landsaat zo’n belangrijke rol speelt. Een film over reizen, over de reis die het leven is.

Over de expositie: Naast enkele tekeningen (penseel/chinese inkt) hangen in de galerie twee wat grotere schilderijen die aan de uitgave gerelateerd zijn. Het ene werk heet dan ook Waar ik was en het andere Daar ben ik. Ook de overige (kleine) schilderijen liggen in het verlengde van voornoemde uitgave. Het zijn alle werkjes die het eiland als onderwerp hebben. Eilanden komen vaak voor in de kunsten en dat is zo gek nog niet. Het zijn oorden waarop je wat los kunt laten maar ook een letterlijk bezoek aan een dergelijke plek kan een en ander teweeg brengen. Ter afwisseling hangt er ook nog één middelgroot doek, geschilderd naar herinnering aan Qinghai Hu, een reusachtig meer in Qinghai (China).

Voor meer informatie zie: www.hanslandsaat.nl