Groepstentoonstelling

Goud onder het ijs

28 jul 2018
t/m
25 aug 2018

zalen

Opening:
vrijdag 27 juli 2018 20:00u
Van 27 juli tot en met 25 augustus is Arti van dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 17 uur geopend voor lunch en tentoonstellingsbezoek. 31 juli is Arti gesloten

Door omstandigheden is de sociëteit zaterdag 18 augustus gesloten.
De tentoonstelling Goud onder het ijs is die dag geopend van 13 – 17 uur.
Femmie Duiven en Theo Steemers, de samenstellers van de tentoonstelling, zijn aanwezig en geven graag een rondleiding door Goud onder het Ijs.

Kunstenaars: Marjolijn Boterenbrood, Femmie Duiven, Moritz Ebinger, Gerda Kruimer, Hans Landsaat, Max / Mei (Marte Mei van Haaster, Max Daalhuizen), Roelant Meijer, Regula Maria Müller, Caspar Noyons, Lizzy van Megen, Jenny Ritzenhoff, Theo Steemers, Kees de Vries

‘Goud’ als metafoor voor schoonheid en verlangens, maar ook voor de hebzucht en goudkoorts die ten grondslag ligt aan het vraagstuk of er goud tevoorschijn zal komen als de ijskappen verder gaan smelten.
‘Onder het ijs’ als metafoor voor het verborgene in de aarde in al zijn afstandelijkheid.

13 kunstenaars verbeelden reiservaringen en fascinaties voor geologische fenomenen en vraagstukken en hoe de mens verbonden is met het binnenste van de aarde en het steeds veranderende landschap.

De randprogrammering met artist talks, lezingen en een symposium worden via www.arti.nl bekend gemaakt

Notabene: Van 28 juli tot en met 25 augustus is Arti van dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 17 uur geopend voor lunch en tentoonstellingsbezoek.