Boekie Woekie & Friends

Gemeinsamkeit

Rob Renoult en Fredie Beckmans

19 jan 2024
t/m
8 mrt 2024
Opening:
vrijdag 26 januari 2024 20:30u
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 12:00 - 18:00u

De tentoonstelling Gemeinsamkeit toont het werk van kunstenaars Rob Renoult en Fredie Beckmans. Beiden schilders pur sang en een passie voor de schoonheid van het alledaagse en de drang daar wat mee te doen. In een gesprek in Arti ontdekten ze gemeenschappelijke elementen in hun verleden, onbewust van elkaars gedeelde factor.

Beiden zijn toegewijde schilders, hoewel ze ook andere expressieve vormen verkennen. Fredie’s vogelhuisjes en Rob’s samengestelde werken tonen diversiteit, maar in de tentoonstelling delen ze vooral schilderijen, waarbij opvallende overeenkomsten zichtbaar zijn.

Fredie onthult hete pepers, terwijl Rob hoedjes toont met een oorsprong in het land van de rode peper. Sommige schilderijen vertellen historische verhalen, mogelijk gerelateerd aan Fredie’s voorouders en Rob’s zoektocht naar onbekende roots.

Hoewel vogels vrij zijn, vangen ze de aandacht op doek of door een camera, zoals Fredie’s vogels op bladmuzieknoten. Rob’s landschappen, zonder vliegende vogels maar met zwevende kronen, geven een andere bestemming aan.

De titel Gemeinsamkeit gaat niet alleen over hun Duitse afkomst, maar vooral over hun gedeelde passie voor de alledaagse schoonheid en de wens om daar iets mee te doen. Deze verbondenheid markeert hun tentoonstelling die op vrijdag 26 januari opent in Arti et Amicitiae.

Programma opening:
20.30 uur | sociëteit
FREDIE BECKMANS & ROB RENOULT

20.00 uur | zalen
DADAROCKT
Vakantie in Boekiewoekieland
Performance

CLUB
DUO BECKMAN-WHIPS
Zingende zagen

DADAROCKT & ROB RENOULT
Vakantie
Film & performance

HENK & HENK
New wave covers
Henk Koorn (Hallo Venray) & Henk Jonkers (Fatal Flowers)

DJ’S & DANCE!!
met DJ Whips

 

Fredie Beckmans, Hoe te schilderen? Dat kun je alleen maar schilderen, niet zeggen.


Rob Renoult, Songkok, 2023 XII. 24 x 31 cm, Acryl op doek geplakt op karton