ArtSpace

Dirk Jan Jager

1 sep 2020
t/m
14 sep 2020

‘We mogen weer!’ gaat over de spanning tussen model, kunstenaar en opdrachtgever. Hoe verhoud ik me tot een andere persoon? Dat is een avontuur dat zich schilderend of tekenend en kijkend ontvouwt. Het komt van binnenuit.
Ik zal me nooit conformeren. Kan vaak niet aan de opdracht voldoen. Want het komt uit mijn hart. Deze portretten-serie gaat over autonomie, maar ook over uitwisseling en interactie tussen model en kunstenaar.

Dirk Jan Jager (1965) is een beeldend kunstenaar die werkt in verschillende media. Hij begon zijn carrière als schilder en ook in zijn performances benadert hij de schilderkunst vanuit ongewone invalshoeken. Jager zinspeelt op motieven uit de schilderkunst of mythische figuren om het menselijk lichaam te verbeelden. Vaak functioneert een herkenbaar beeld als tweede huid die tijdens de performance geleidelijk afgepeld wordt om een anoniem, algemeen lichaam te onthullen. Een centraal element in zijn werk is het uitwissen van identiteiten en beelden die ze ondersteunen.

 

De feestelijke opening vindt plaats op dinsdag 1 september van 18-22 uur
Reserveren via 020-6245134 ( optie sociëteit)

De tentoonstelling is van maandag tot en met vrijdag te zien.
Van 12-17 uur publiek toegankelijk, na 17 uur alleen voor leden en introducées

Beeld: Dirk Jan Jager, Sithabile Mlotshwa