ARTSPACE

DIRK JAN JAGER

11 okt 2021
t/m
15 okt 2021

arti galerie

Opening:
maandag 11 oktober 2021 17:00u
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 12:00 - 18:00u

Dirk Jan Jager 2021 gaat over de spanning tussen model, kunstenaar en collectioneur. Hoe verhoud ik me tot een andere persoon? Een avontuur dat zich schilderend of tekenend en kijkend ontvouwt. Het komt van binnenuit.
Jager zal zich nooit conformeren. Hij kan eigenlijk nooit aan een opdracht voldoen. Schilderen doe je vanuit je hart. Deze schilderijen gaan over autonomie, maar ook over de uitwisseling en interactie tussen model en kunstenaar.

Dirk Jan Jager (1965) is een beeldend kunstenaar die werkt in verschillende media. Hij begon zijn carrière als schilder en ook in zijn performances benadert hij de schilderkunst vanuit ongewone invalshoeken. Jager zinspeelt op motieven uit de schilderkunst of mythische figuren om het menselijk lichaam te verbeelden. Vaak functioneert een herkenbaar beeld als tweede huid die tijdens de performance geleidelijk afgepeld wordt om een anoniem, algemeen lichaam te onthullen. Een centraal element in zijn werk is het uitwissen van identiteiten en de beelden die daar onderdeel van zijn.