De Vier Seizoenen

1 nov 2021
t/m
9 mrt 2022

sociëteit

Opening:
maandag 1 november 2021 17:30u
Deze tentoonstelling is in de sociëteit te zien, van maandag tot en met vrijdag van 10-17 uur 
Openingstijden: .

DE VIER SEIZOENEN

Deze tentoonstelling is in de sociëteit te zien, van maandag tot en met vrijdag van 12-17 uur (na 17 uur alleen voor leden)

Met ‘De Vier Seizoenen’ presenteert het Weduwen en Wezenfonds de kunstwerken die door Arti Leden zijn gemaakt in Villa Belmonte, een artist residency midden in Drenthe, waar leden kunstenaars mogen vertoeven en – geïnspireerd door de natuur en de seizoenen- aan hun oeuvre kunnen werken. In alle uiterlijke verscheidenheid en kunstdisciplines, hebben de werken met elkaar gemeen, het diverse en mooie Drenthe landschap met haar bewoners. Een van de getoonde werken in de sociëteit van Arti kan de WWF publieksprijs winnen. U kunt tot 1 februari 2022 stemmen middels de stembriefjes die bij de deurwacht / entree te verkrijgen zijn.

Deelnemende kunstenaars: Marian Bijlenga, Coos Dieters, Femmie Duiven, Caroline Gevers, Piet Groenendijk, Jan Grotenbreg, Christina Hallström, Valentijn van der Heide, Harry Heyink, Daniëlle van Hilten, Dorrit Klomp, Margreet Kramer, Hans Kuiper, Toon Kuijpers, Fons van Laar, Paul Nassenstein, Joep Neefjes/LPI, Simon Oud, Mardoe Painter, Boudewijn Payens, Mariette Renssen, Harald Schole, Liesbeth Sevenhuijsen, Juan C. Tajes, Anneke Timmerman, Marli Turion, Anoushka van Velzen, Janneke Viegers, Annemarie Vink, Barbara de Vries, Mandra Wabäck, Henk Wijnen i.s.m. Lous America, Friso Witteveen.

De tentoonstelling is maandag 1 november onder grote belangstelling geopend.
Curator Harald Schole hield een openingsspeech.

—————————————————————————

OPENING VIER SEIZOENEN, 1 november 2021, tekst Harald Schole

Beste collega’s en vrienden,

De afgelopen vrijdag is hier een verzameling kunstwerken opgehangen. Een bijzondere collectie geïnspireerd op het verblijf in Villa Belmonte van het Weduwen en Wezen Fonds in Drenthe. Harry zal zo meteen daar meer over vertellen.

De inrichtingswerkzaamheden vonden plaats tijdens de reguliere openingstijden van de Sociëteit. Het was zo af en toe druk en bezoekers met hun hart bij de kunst verontschuldigden zich dat ze misschien in de weg zaten. Dat was amper het geval, soms moest een ladder tegen de wand om een werk hoger op te hangen. Je krijgt complimenten voor het noeste werk en dan merk je hoeveel waardering er voor deze tentoonstellingen bestaat. Mensen willen hier in Arti kunst zien!

Dan denk je daar doe ik het voor. Kunst en publiek bij elkaar brengen. Agniet, Friso en ik hadden als opbouwteam een keiharde deadline meegekregen.

Dus om vier uur zakte het projectiescherm naar beneden, werden tafels en stoelen voor de presentatie van de DKU klaar gezet. Met hulp van Eveline werd het werk op een haar na binnen de opgedragen tijd geklaard. Dank en dank aan de andere betrokken Arti medewerkers Oscar en Mirjam.

Zeker Oscar, hij moest op twee plekken tegelijk binnen Arti mee helpen een tentoonstelling in te richten en kan zich nu eenmaal niet in tweeën delen. En Mirjam voor de productie van de titel kaartjes, zodat iedereen kan zien wie Villa Belmonte heeft bezocht en hoe het bezoek tot nieuwe kunst leidt.

Dit was mijn laatste tentoonstelling in de Sociëteit, de afgelopen acht jaar hingen hier steeds verrassend werk, ontdekkingen, van internationale beroemdheden tot zeer kostbaar werk van – voor een groot publiek onbekende – Japanse en bijvoorbeeld Afrikaanse kunstenaars. Ik stop, volgend jaar is na meer dan Vier Seizoenen waarschijnlijk alle tijd om de muren weer eens te schilderen.

Harald Schole, curator Sociëteit 2014-2022