ARTSPACE

Fabrice

27 okt 2020
t/m
1 nov 2020

arti galerie

RESERVEER UW TIJDSLOT VIA DEZE LINK

Fabrice Hünd ( 1961 ) beoefent na het behalen van zijn diploma aan de Rijksakademie der beeldende kunsten te Amsterdam het vak van kunstschilder al meer dan 35 jaar met hart en ziel. Na een lange weg van experimenteren met en onderzoeken van materiaal en gereedschap heeft hij een stijl gevonden, die men eigenzinnig en authentiek kan noemen  en niet in een –isme is te duiden, tenzij men wil spreken van Fabricisme. Hierdoor neemt Fabrice met zijn werk een bijzondere plek in in de wereld van de hedendaagse kunst.

Fabrice gebruikt elke mogelijke ondergrond om deze te bezielen met zijn dansende lijnen, sprekende kleuren en bezielde figuratie. Hij gaat altijd uit van de picturale kracht van de beelden en in zijn beelden is altijd beweging, waardoor deze nooit vervelen. In de tachtiger jaren werd Fabrice bekend om zijn wandschilderingen in de openbare ruimte. 

Sinds 2006 maakt Fabrice ook gebruik van de mozaïektechniek, die hij ziet als “schilderen met scherven”. In Amsterdam zijn 6 Megamozaïeken van zijn hand te vinden, die voor tientallen jaren de stad verfraaien, verlevendigen en blijven bezielen; duurzame kunstwerken, opgebouwd uit gerecycled keramiekmateriaal, glas, natuursteen, maar ook potscherven en resten van delftsblauwe tegels. 

Fabrice werkt graag  in de openbare ruimte, maar een verademing is het voor hem, als hij zich weer in zijn atelier op de Jacob van Lennepkade 137 te Amsterdam, in alle rust kan wijden aan zijn passie: de schilderkunst. In 2011 kreeg het atelier ook de funktie van verkoopruimte en de naam Galerotiek Fabrice.

De tentoonstelling is van dinsdag t/m zondag te zien van 12- 18 uur
Reserveren is verplicht en kan via deze link
De toegang is gratis