Arti Medaille

Peter Zegveld

19 aug 2017
t/m
24 sep 2017

zalen

Opening:
vrijdag 18 augustus 2017 17:00u

Peter Zegveld ontvangt de Arti Medaille 2017, een eerbetoon van leden kunstenaars van Arti aan een eigentijdse collega. De prijs bestaat uit € 5.000 euro, een medaille en een tentoonstelling in de Amsterdamse kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae.

Uitreiking Arti Medaille 2017 aan Peter Zegveld
en opening tentoonstelling LichtVal
Vrijdag 18 augustus om 17 uur
Tentoonstellingsduur: 19 augustus tot en met 24 september 2017

Peter Zegveld is een veelzijdig en uniek multi-talent (theatermaker, performer, beeldend kunstenaar) met een onconventionele houding en een heel eigen beeldtaal. (Uit het juryrapport)

De aan de Arti medaille verbonden tentoonstelling LichtVal toont recent werk waarin licht, projectie en geluid op een dynamische manier samenvloeien.

De jury van de Arti Medaille 2017 bestaat uit: Jos Houweling, Floor van Keulen, Petra Noordkamp, Jan van der Pol, Thomas Wildner. Voorzitter: Tijmen van Grootheest.

Eerdere winnaars van de Arti Medaille zijn: Moniek Toebosch, Pieter Engels, Wim T. Schippers en Jos Houweling.

De Zomer van Zegveld
Komende zomer is het werk van kunstenaar Peter Zegveld te zien op tal van tentoonstellingen, kunstmanifestaties en culturele events.

Ik speel dus ik ben – Rijksmuseum Twente.
Tot en met 22 oktober aanstaande is de tentoonstelling ‘Ik speel dus ik ben’, met kunst waarvan experimenteerdrift de bron is te zien in Rijksmuseum Twente. In de tentoonstelling zijn vier installaties van Peter Zegveld te zien. Peter Zegveld speelt een spel met ons vermogen tot verbeelden. Zijn kunst zelf is speels, het proces van maken is dat evenzeer.

En ook te zien deze zomer:
Prelude, kunstroute in Diepenheim
Met een landschappelijke installatie neemt Peter Zegveld deel aan kunstroute Prelude in Diepenheim, te zien vanaf 30 juni tm 3 september.

Kunst op de Parade, Utrecht
Peter Zegveld maakt een installatie voor HOK, een kunstproject met zintuiglijke ervaringskunst, te zien van 21 juli tm 6 augustus op de Parade in Utrecht

 

Beeld: ‘Massa’, Fotografie: Gert-Jan van Rooij.