ARTI AiR

Irakli Sabekia

30 jun 2023
t/m
21 jul 2023

zalen

Opening:
vrijdag 30 juni 2023 19:00u

De Programmacommissie van Arti start dit jaar met het aanbieden van een residency voor een startende, talentvolle kunstenaar. Dit jaar ontvangen wij op voordracht van Irene Fortuyn (winnaar Arti oeuvreprijs 2023) Irakli Sabekia voor een werkperiode van een maand vanaf 30 juni in de zalen van Arti.

Irakli Sabekia is een Georgische ontwerper en artistiek onderzoeker gevestigd in Amsterdam. Op het snijvlak van design, kunst en filosofie leidt hij een multidisciplinaire praktijk waarin hij de fricties onderzoekt die ontstaan tussen de mens en het systeem. In zijn installaties wordt ervaring gebruikt als middel om een dialoog aan te gaan met de kijker en een betekenisvolle ontmoeting te creëren, waardoor een gelaagd inzicht ontstaat in de kwesties die hij aansnijdt.

————————-

Arti’s Program Committee is starting this year to offer a residency for a budding, talented artist. This year, on the recommendation of Irene Fortuyn (winner Arti oeuvre prize 2023), we welcome Irakli Sabekia for a one-month working period starting June 30 in Arti’s galleries.

Irakli Sabekia is a Georgian designer and artistic researcher based in Amsterdam. At the intersection of design, art, and philosophy, he leads a multidisciplinary practice exploring the frictions that arise between the human and the system. In his installations, experience is used as a tool to enter a dialogue with the viewer and create a meaningful encounter, enabling a layered insight into the issues he addresses.

Picture: Zura Kalandia