ARTI 4everYoung

Geef jong een kans!

31 okt 2016
t/m
13 jan 2017

sociëteit

Opening:
maandag 31 oktober 2016 17:30u
Opening: maandag 31 oktober om 17:00 uur Tentoonstellingsduur: tot en met 31 december ( met uitzondering van 1e en 2e kerstdag) Maandag tot en met vrijdag van 12-18 uur (voor niet-leden) 12-24 uur (voor leden)
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 12:00 - 18:00u

Wie confronteert Breitner, Weissenbruch en Sluijters met een nieuw werk?

‘ARTI4everyoung’ toont in combinatie met werk van jong aanstormend talent, de jonge leden van Arti, een spannende selectie uit de vaste kunstcollectie van Arti.
In het depot van Arti et Amicitiae worden prachtige werken van gerenommeerde kunstenaars bewaard en gekoesterd.

Beeldend kunstenaar en freelance curator van de tentoonstellingen in de sociëteit, Harald Schole, vond het tijd dat meer mensen het werk uit depot te zien krijgen. Alleen terugkijken past niet bij een actieve, levende vereniging. Voor deze tentoonstelling heeft hij in samenwerking met Alexander Schabracq jonge leden uitgenodigd om werk in te leveren.

Deelnemende kunstenaars zijn:
George Hendrik Breitner, Jan Sierhuis, Jan Sluijters, Jan Hendrik Weissenbruch, e.a. plus Astarti Athanasiadou, Merel Noorlander, Maarten Rots, Arthur Stokvis en Yurie Umamoto.

Kunstenaars & Vrienden
Arti is een “kunstenaarsclub”. Dit is in wezen een “contradictio in terminis”. Kunstenaars zijn eigenwijze individuen die moeilijk te groeperen zijn in een club. Aan de ene kant zijn ze geïnteresseerd in communicatie, discussie en gezelligheid. Aan de andere kant zijn het unieke eenlingen en zonderlingen die in eenzaamheid hun ei leggen. Zo bestaat de vereniging Arti et Amicitiae al meer dan 175 jaar. Het publiek van de kunstenaar – de kunstlievende en collectionerende medemens – is logischerwijs medelid van de vereniging Arti. De één kan niet zonder de ander en vice versa.

Vereniging & Verjonging
Arti et Amicitiae heeft gedurende zijn bestaan een collectie van bijzondere artefacten en kunstwerken samengebracht. De collectie is met horten en stoten verzameld maar neemt een essentiële positie in binnen deze sociëteit. Het is in feite een uitgezeefde gematerialiseerde neerslag van de activiteiten van de leden tot nu toe. De collectie wordt beheerd door Mart van de Wiel, een door Arti aangestelde conservator.

ARTI 4everyoung is een samenwerking tussen Harald Schole en Alexander Schabracq. Aan deze tentoonstelling wordt een speelse aankoopactie van een nieuw kunstwerk gekoppeld.
Het werk van onder andere Breitner, Weissenbruch en Sluijters krijgt met deze actie een noodzakelijk en actueel vervolg waardoor de stam (de vereniging) met jong talent blijft leven.

ARTI 4everyoung
Opening: maandag 31 oktober om 17:00 uur
Tentoonstellingsduur: tot en met 31 december ( met uitzondering van 1e en 2e kerstdag)
Maandag tot en met vrijdag van 12-18 uur (voor niet-leden) 12-24 uur (voor leden)

Lees hier de bevlogen oproep van Harald Schole en Alexander Schabracq

hm201610-folder-mai-1

hm201610-folder-mai-2