ArtSpace

Annie Schoterman

FACES FACES FACES

10 aug 2021
t/m
14 aug 2021

 

———————————————— 2007——————————————2021——

En hoe weet ik dat de wereld is zoals ik hem zie?
Vanuit mijn eigen werkelijkheid.
Lao Zi

Sinds 2007 heeft Annie Schoterman als een ‘tussendoortje’, een soort ‘dagboek’notities geschilderd in aquarel op formaat 65 X 50 cm. Ze kregen al snel de naam ‘ FACES’, een reactie op het smoelenplatform van Facebook. Deze ‘portretten’, weergaves van haar gemoedstoestand, gedachten is haar werkelijkheid van alle dag. Deze bezigheid noemt ze “Het schoffelen van de geest”. Er zijn inmiddels al een paar honderd bladen.

Ze heeft zo’n 15 jaar geleden deze vorm gevonden, een soort ‘kop’, sleutelvorm met één gat, lens, een oculus. Binnen deze kop-vorm, binnen dit gegeven moet het gebeuren, deze (veilige) begrenzing geeft gek genoeg ook een soort vrijheid, je hoeft niet te kiezen hoever, er vind een ‘schermutseling’ aan deze grens plaats, erover heen gaan of niet….

Ze wil haar eigen hoofd leeg maken, schoonmaken door haar gedachtenwereld te transformeren naar beelden, deze zogenaamde FACES.

Het is inmiddels een bonte stoet geworden, een impressie van een binnenwereld, waar van alles gebeurt vanuit eerder geziene beelden, flarden tekst, collectieve herinneringen etc.

Deze week in de ArtSpace (10 – 14 augustus) zal de kunstenaar zelf aanwezig zijn.
Reserveren kan ter plaatse.