Out of Order

Performing Objects

25 mei 2018
t/m
17 jun 2018

zalen

Opening:
vrijdag 25 mei 2018 20:00u
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 12:00 - 18:00u

.

 

Kunstenaars: Merel Noorlander & Oscar Peters, Jorrit Paaijmans, Jean-Philippe Paumier, Joris Strijbos & Nicky Assmann, Art van Triest, Philip Vermeulen en Corine Zomer

Workshops door PEER Paper Atelier
Curator: MILK

In de groepsexpositie ‘out of order’ staat de fysieke beweging centraal. De tentoonstelling is samengesteld door kunstinitiatief MILK. Zij ziet een generatie kunstenaars die experimenteert met industriële technieken en natuurkrachten om beweging in hun werk te genereren. Hun mechanische ontwerpen zijn bedoeld om de artistieke discipline, vorm, materiaal, tijd en ruimte te verkennen.

De analoge tentoonstelling is een reactie op digitale en interactieve ontwikkelingen in de kunst. Het biedt een fysiek tegenwicht en toont de loop der dingen; een werkelijkheid waar de kijker weinig invloed op heeft. De veranderende beelden zijn willekeurig of worden evenredig door de tijd bepaald. Het proces is niet verborgen maar zichtbaar in de constructies die zowel de voor en achterkant van het beeld presenteren.

Met een serie kinetische installaties toont MILK niet alleen de schoonheid van beweging maar ook de daaraan verbonden geluiden en de onvermijdelijke stilstand. Het geluid van het proces van de installaties wordt in podcasts gedocumenteerd. Het geïnstalleerde ‘Paper Atelier’ produceert flipboekjes van de installaties, waarbij de bezoeker deel kan nemen aan het productieproces.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Out Of Order – performing objects
Opening: vrijdag 25 mei 20 -22 uur

21.00-21.15 uur
Performance Merel Noorlander
Met pop-up objecten onthult Noorlander de continue veranderende patronen door de beweging van het lichaam. Noorlander bestudeert vouwtechnieken en projecties waarbij zij speelt met ruimte, licht en tijd. Met focus op de cyborg als filosofisch concept vanuit Donna Harraway, met de bionische mens als technologische mutant, die voortdurend van betekenis kan veranderen. Wat is de rol van het lichaam? Kunnen wij het lichaam van de cyborg beschouwen als slechts een platform voor (technologische) betekenis? Of plooit het lichaam de patronen van betekenis, en hoe gebeurt dit dan?
I.s.m. Alice Pons (performer), Ibelisse Guardia Ferragutti (sound) en Pelske Veerle van Rossum (kostuum)

Happening Maarten Bel & Willem de Haan
Beide kunstenaars lanceren hun nieuwe beweging met een interactieve performance. Bel & de Haan onderzoeken het alledaagse door hun publiek te confronteren met humor, nutteloosheid en naïviteit.

21.30 uur
Performing DJ: Disco Total

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Rondleiding en gesprek tussen Mark Bischof en Jorrit Paaijmans
Donderdag 31 mei 19.30 uur
Twee generaties kinetische kunstenaars gaan met elkaar in gesprek. Beide kunstenaars werken met een verfijnde mechaniek en hun werk kenmerkt zich door een instrumentale precisie en perfectie.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stichting Stokroos

 

 

Website Milk