Arti Galerie

Ineke van Haalen en Hans Landsaat

9 jun 2017
t/m
11 jun 2017

arti galerie

Opening:
vrijdag 9 juni 2017 17:30u
In vier weekendtentoonstellingen in de Arti galerie presenteert de Hollandse Aquarellistenkring vier Arti-leden: Marian Plug, Hans Landsaat, Helga Kos en Annie Schoterman, die samen met een collega hun werk tonen: Sipke Huismans, Ineke van Haalen, Lau Heidendael en Jan Baas: acht beeldende kunstenaars die een breed scala laten zien van wat in 2017 de stand is van de aquarelkunst in Nederland, een niet willekeurige selectie uit het 56 professionele aquarellisten tellende ledenbestand.
Openingstijden: zaterdag/zondag 12:00 - 18:00u

Ineke van Haalen Het werk van Ineke van Haalen geeft de sfeer en karakter van landschap weer.In een gelaagde taal van licht en donker vertaalt zij de gevoelens die het bij haar oproept,
deze worden herkenbaar door lichtinval en atmosfeer.Het landschap is het hoofdmotief bionnen haar werk maar Ineke schildert ook interieurs ,tuinen en bloemen.

Hans Landsaat Beeldend werk is niet in woorden te vangen. Leest u deze inleiding daarom slechts als een benadering.

Het waarom

Eigenlijk: omdat al het zichtbare tegelijk een raadsel inhoudt. Als ik stil sta bij de onmetelijkheid van het heelal, duister en koud, zowel vol als leeg, en besef dat onze kleine planeet zich daar kleurrijk in wentelt dan leidt dit bij mij tot een nieuwsgierige liefde voor de aarde. In dit kader is de mens niet meer dan een nieuw en vluchtig element. Het accent gaat dan veel meer liggen op zand en stenen, water, rotsen en bergen, op de wind en op de sterren.

In mijn werk worden slechts vragen gesteld en het ontwikkelt zich op de gedachten die daaruit voortkomen, gedachten die ontstaan vanuit datgene dat ons omringd