Arti Galerie

Vincent Rijs en Cornelia Nauta

1493337600

4

Opening:
1493402400
Vrij toegankelijk voor leden en niet-leden
Openingstijden: za-zo

Vincent Rijs BE-SPIEGELING
Reflectie en spiegeling zijn de motieven in het fotografische werk van Vincent Rijs.

Verstilde beelden met een warm kleurpalet in een melancholisch kader geplaatst, soms met een zweem van surrealisme. Zijn inspiratie vindt hij in het dramatische clair-obscur van de schilders uit de Gouden Eeuw, Caravaggio, Rembrandt. Zelf zegt hij: “ik wil schilderen met de lens”.
Zijn composities lijken zorgvuldig geregisseerd, de personages op de foto acteren schijnbaar in hun scènes, maar dat is niet zo. De choreografie ontstaat vrij spontaan. De prachtige, mystieke sfeer die hij oproept is ietwat ongewis met een mijmerend, soms weemoedig verlangen …..
Betreden we daar een binnenwereld die op een vreemde manier toch ook weer herkenbaar is?

Cornelia Nauta IN THE LAND THAT MIRRORS YOU
Cornelia Nauta laat foto’s zien die geïnspireerd zijn door Romantische esthetiek , zoals deze bijvoorbeeld voorkomt in het gedachtegoed van Charles Baudelaire, de oriëntalisten uit de 19de eeuw of de symbolisten. Ze zegt : “Romantiek laat een uiting van het ego toe, un étalage du moi. Romantici laten niet de perfectie zien van de menselijke natuur, maar de tekortkomingen, het lijden en het conflict. Zo streef ik in de fotoserie “In the land that mirrors you” naar een dualisme in de totaliteit van de beelden. Sensualiteit, decadentie en verlangen, maar ook een duistere macabere wereld vol met demonen en angsten.” Volgens Cornelia Nauta -die zichzelf steeds als model gebruikt- hechtte Charles Baudelaire veel waarde aan de verbeelding, het gebruiken van de fantasie. “Datzelfde probeer ik ook toe te passen op mijn fotografie. Ik creëer steeds opnieuw een imaginaire wereld”.

Vrijdag 28 april 15.00-22.00 uur
Zaterdag 29 en zondag 30 april 12.00-18.00 uur.
Opening vrijdag 28 april 18.00 uur

Arti Galerie
Rokin 114 ( het pand naast Arti et Amicitiae
1012LB Amsterdam