Verwacht

1EN1IS1

18 mei 2024
t/m
29 jun 2024

zalen

Openingstijden: dinsdag t/m zondag 12:00 - 18:00u

Feestelijke opening: Vrijdag 17 mei van 19.00 – 22.00 uur met een introductie van de kunstenaars gevolgd door een toespraak van Annet Zondervan, directeur CBK Zuidoost. Van 21.00 – 0.00 uur DJ’s ‘Vrouwen zijn oke’

1 en 1 is 1, gaat over samenwerken tussen kunstenaars die elkaar niet kennen. Twee kunstenaars maken samen één nieuw werk, of meer nieuwe werken. Het kan van alles zijn, van een abstract schilderij tot samen een, ja wat? Achtergrond, in onze tijd is het overwinnen van tegenstellingen broodnodig. 1 en 1 is 1, zijn ontmoetingen tussen jongere en oudere kunstenaars, het verbinden van culturen, loslaten wat je eerder deed, komen tot andere inzichten, elkaar leren kennen, een open houding, het beste wat je in je hebt combineren met het beste van een ander. De deelnemers zijn via loting aan elkaar verbonden. Kortom, weloverwogen en brutaal. Het statige Arti-gebouw ontmoet het wat ongepolijste CBK Zuidoost. Naast de kunstwerken, geeft de tentoonstelling inzicht in het werkproces. Hoe verliep de samenwerking? Wat heeft het opgeleverd? Een tentoonstelling als een geschenk, als een verrassing en nogmaals, helemaal nu.

MET:
SIMONE BENNETT / MACHTELD AARDSE
CORINE FABER / SELBY GILDEMACHER
MARIKEN OVERDIJK / SANGIORGIO BLONK
SIPKE HUISMANS / RAMAZ GOIATI
YAZAN MAKSOUD / PAUL GLAZIER
MAARTJE JAQUET / JONAS OHLSSON
FLEUR OUWERKERK / ANJA MASLING
JUNI MUN / ANTON VREDE
NASAM ABBOUD / MEIYA LIN
MARTIJNTJE VAN SCHOOTEN / EMILY KOCKEN
ANNE-WILL LUFTING / MARIEKE GEERLINGS
ATEFEH ALAEDDIN / HAMID EL KANBOUHI
ROGER CREMERS / PETER MERTENS
TAMAR ROZENBLAT / HELGA KOS
PAULA KARLINA / MAIKEL DEEKMAN
ALBERT VAN DER WEIDE / SOUHEILA CHALABI
MAJA BOLIER / PIM TROOSTER
INEKE BAKKER / ROOSJE VERSCHOOR
FEMKE VAN HEERIKHUIZEN / PAULINE HILLE
PJ ROGGEBAND / FANJA BOUTS
GERBEN HERMANUS / DOINA KRAAL
FINN WAGNER / GUDA KOSTER
TOM AMERICA / MARIEKE COPPENS
MOHAMMED TATOUR / ROB JONGBLOED
SABINE KAEPPLER / KEELEY HAFTNER
MAZE DE BOER / JACOPO GRILLI
SERGE-HENRI VALCKE & JOS HOUWELING
PAUL GLAZIER & ANNE VERHOIJSEN
DOMINIQUE PANHUYSEN & ANNEMARIE VINK

PROGRAMMA
ZATERDAG 1 JUNI
14 UUR OP DE STOEP
KEELEY HAFTNER EN SABINE
KÄPPLER maken een grootschalige tekening. De “kleurpotloden“ die ze hiervoor gebruiken, zijn gemaakt van afvalmateriaal uit hun kunstenaarspraktijk. Haftner en Käppler denken groot! Zeggen ze.

14 UUR OP DE ZALEN
1 EN 1 IS 1?
SANGIORGIO BLONK &
MARIKEN OVERDIJK nodigen u uit voor, een gesprek. Een één-op-één ontmoeting rond een Stoel, een Tafel en een rol Papier om een pagina van je leven te delen. Het is het vouwen, vormen en manipuleren van papier, ga zitten, sta op en ga weer zitten… P.S.Je mag een mystery guest meenemen. Dat kunnen zij ook.

14.30 UUR 1 EN 1 IS 1
ARTIST DUO TALKS MET RICHTJE
REINSMA EN EMILY KOCKEN
Drie kunstenaarsduo’s in gesprek over samenwerken: wat is er voorgevallen, kwam de samenwerking tot wasdom, is er een kunstwerk ontstaan? Liet je je ego los, groeide er verzet? Nooit meer samen of voor altijd? Deelnemers: MAZE DE BOER en JACOPO GRILLI, MACHTELD AARDSE en SIMONE BENNETT MAIKEL DEEKMAN en PAULA KARKLINA.

15.30 UUR
HOE JE JE STEM MEER, ANDERS EN SAMEN KAN GEBRUIKEN.
Een ontmoeting met je stem. Het maken van een geluids – 1 en 1 is 1, onder de bezielende leiding van YINSKE SILVA.

ZONDAG 2 JUNI 14 – 16 UUR
PINGPONGTEKENEN MAARTJE JAQUET EN JONAS OHLSSON laten in een live
performance zien hoe ze samenwerken voor het project 1en1is1. Met
afwisselende muziek voor de sfeer tekenen en schilderen ze op elkaars werk. De één maakt een begin, de ander werkt erop door en geeft het vervolgens weer terug. Zo wisselt het kunstwerk steeds van maker, totdat de kunstenaars samen besluiten dat het af is. Naast hen is extra werkplek gecreëerd voor twee personen die zin krijgen om aan te schuiven. Zo kan men niet alleen zien hoe het is om op deze manier samen te werken, maar het ook ervaren.

13 UUR EN 15.30 UUR
GROENSAFARI
Op expeditie naar het groene hart Amsterdam met FANJA BOUTS EN PJ ROGGEBAND, smakelijke verhalen, acties en aandacht voor de ‘echte’ onderwereld van Amsterdam. Duur 1,5 uur. Vertrekpunt: tentoonstelling 1 en 1 is 1, maximaal 15 personen & ‘Betaal wat je wilt’. Aanmelden via pjroggeband@online.nl

ZONDAG 16 JUNI 14 UUR
Interactieve performance door ROOSJE VERSCHOOR en INEKE BAKKER. Vooraf een openbaar gesprek met Anne Verhoijsen over de achtergrond van hun performance, hun oma’s in de oorlog.

Voor meer informatie zie: www.1en1is1.nl en op instagram.
Website: Rob Jongbloed
Poster/flyers: Katja vercouteren
Concept A&J (Anne Verhoijsen en Jos Houweling)