Sociëteit

Sprouts

11 mrt 2024
t/m
12 apr 2024
Opening:
vrijdag 15 maart 2024 20:30u
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 12.00 uur - 17.00 uur Na 17.00 uur members only (met uitzondering van de opening en andere events)

Kunstenaars: Daisy Evers, Seçil Güven, Maria Marta, Bas Schippers, Jet Siemons, Birgitta Sveinsdottir.

Met de tentoonstelling Sprouts 2024 is in Arti et Amicitiae een alumniprogramma te zien. In samenwerking met de Stichting Beeldende Kunst (SBK) is een selectie van jonge academie verlaters uitgenodigd voor de presentatie ‘Sprouts’ in de sociëteit. Arti biedt hiermee pas afgestudeerde kunstenaars een podium én een lidmaatschap aan de Amsterdamse kunstenaarsvereniging.

De Sprouts tentoonstelling geeft een actueel beeld van de leefwereld van jonge kunstenaars. Er worden intieme perspectieven op het lichaam met ons gedeeld, we zien kunstenaars als onderzoekers van vorm en ruimte, humoristische kritieken op maatschappelijke verhoudingen, persoonlijke reacties op de digitale technieken en reflecties op het landschap en de natuur.

De Sprouts, die over Nederland en Europa verspreid wonen en werken, mogen Arti de komende jaren als hun Amsterdamse thuishonk gaan beschouwen. Er worden alumniavonden georganiseerd met mogelijkheden tot lezingen, ontmoetingen en discussies en gelegenheid geboden tot exposeren.

De ervaring en kennis die bij leden kunstenaars, kunstlievende leden en bij medewerkers van Arti aanwezig is, wil Arti graag delen en de Sprouts zullen Arti verrassen met nieuwe ideeën. Voor de komende vijf jaar krijgen zij een gereduceerd lidmaatschap aangeboden.

Arti staat bekend om het statige Berlage interieur en de grote Breitner, maar is ook een locatie waar jonge, uitdagende en kritische kunst alle ruimte krijgt.