Nieuws

SALON 2018 – info voor deelnemend kunstenaars

15 november 2018

BELANGRIJKE DATA:
Opening: vrijdag 21 december van 19 – 22 u met een spetterend Salon-feest
Inleveren werk: maan- 17 of dinsdag 18 december 2018 tussen 9.15 – 15.30 u
Ophaalfinissage op woensdag!! 23 januari 2019 tussen 14.30 – 17.30 uur
Ophalen werk: donderdag!! 24 januari 2019 tussen 09 -15.30 uur
Tentoonstellingsduur: 22 december 2018 tot en met woensdag 23 januari 2019

U hoeft zich niet van te voren aan te melden. Alle praktische informatie over de tentoonstelling vindt u  in uw uitnodiging. Mocht u, naar aanleiding van dit schrijven, vragen hebben, dan kunt u met mij contact opnemen (Marjo Boeijen, 020-6245134 – keuze 2) of e-mail marjo@arti.nl
Laden / lossen kan alleen tussen 9-11 uur. Zet knipperlichten aan en laat autodeur of -klep open zodat duidelijk is dat u aan het ‘lossen’ bent. De parkeerwachters in de binnenstad zijn streng.

Maximale afmeting van het werk i.v.m. de beschikbare ruimte – tweedimensionaal werk, maximaal 2 vierkante meter (bv. 200 x100 cm). NB in 2017 zijn soms meer werken samen binnen de afmeting aangenomen, dat kan dit jaar 2018 niet. Dus: één werk per kunstenaar binnen de gestelde afmetingen
– ruimtelijk werk, maximaal 1 kubieke meter

Performances en optredens tijdens de duur van de Salon en/ of openingsacts bij de opening zijn van harte welkom; de vloeren van de zalen staan ter beschikking aan de kunstenaarsleden, voor optredens, een concert, performance, voordracht, een lezing of een lied. Als u graag iets bij de opening wilt doen, dan uw plan graag inleveren vóór 4 oktober as. bij marjo@arti.nl. Dan kunnen wij met de BC een mooie indeling voor de avond maken en kan uw naam of werktitel zeker mee in de gedrukte nieuwsbrief november – december 2018.

Apparatuur bij multimediawerk, films, geluidscomposities en andere vormen van werken op monitor, screen of andere elektronische drager, graag zelf aanleveren. De aanwezigheid van technische apparatuur in Arti is zeer beperkt.

Werk met specifieke technische gebruiksaanwijzing: Mocht uw deelnemend werk een specifieke technische gebruiksaanwijzing hebben, dan verzoeken wij u vriendelijk dit schriftelijk per mail door te geven aan marjo@arti.nl . Bij inlevering van het werk, deze info óp het werk te bevestigen en bij de inrichting het zelf te komen installeren op woensdag 19 of donderdagochtend 20 december. Dit om het risico uit te sluiten dat het niet naar wens gebeurt, of beschadigd wordt. Er zijn zo’n kleine 300 deelnemers, dank voor uw begrip voor deze ‘regeltjes’. U weet inmiddels waarom.
Installatie-film-DVD: aanleveren op USB of DVD (nooit per mail of wetransfer) en zelf even uittesten of het gesmeerd draait op onze of op uw eigen apparatuur.
Sokkels: kunnen niet gereserveerd worden, om het risico dat deze al in gebruik zijn genomen, uit te sluiten. Alleen uw eigen sokkel is gegarandeerd voor uw eigen gebruik.
Voor elk werk geldt dat het voorzien moet zijn van een deugdelijk ophangsysteem.
De beoordelingscommissie behoudt zich het recht voor, werk dat te groot is of zonder ophangsysteem wordt aangeleverd, niet op te hangen, om dezelfde reden als hierboven vermeld.

Articula 10 is uit

3 oktober 2018

Articula 10 is uit!
Beton, een vooral zakelijk en onverwoestbaar materiaal, maar dat in de handen van Marina van der Kooi uitgangspunt is voor een nieuwe beeldhouwkunst. Arti et Amicitiae, 19e eeuws Latijn dat nu de basis vormt voor een vereniging die leden samenbrengt uit alle windstreken. En lukt dat? Vier kunstenaars met een niet-Hollandse achtergrond geven hun ervaringen weer. Nieuwe leden hebben zich dit voorjaar gepresenteerd in Update 2018. Enigen van hen vertellen wat die tentoonstelling hun gebracht heeft.

Lees het in Articula 10

Vacature 1e medewerker bediening

13 juli 2018

1e medewerker bediening gevraagd

Maatschappij Arti et Amicitiae is een kunstenaarsvereniging en tentoonstellingsruimte. Met 1500 leden en vele bezoekers aan de hedendaagse kunsttentoonstellingen en events
(zoals Museumnacht en Amsterdam Dance Event) is Arti een levendige culturele instelling. Arti is gevestigd in een monumentaal pand in hartje Amsterdam.

De sociëteit beschikt over horecafaciliteiten en is open voor lunch, diner en partijen.
Voor de dagelijkse horeca uitvoering van haar sociëteit zoeken wij een

1e Medewerker bediening.
(3 a 4 diensten en voorkomende weekendpartijen)

Jij bent op zoek naar een horecafunctie in de culturele sector. Je vindt het leuk om naast het uitvoeren van diner- en weekendpartijen, in een historische en culturele omgeving eindverantwoordelijk te zijn voor je shift.

Trefwoorden:

  • dienstverlenend, communicatief, coördinerend, oplossingsgericht en flexibel
  • ervaring in een soortgelijke functie
  • affiniteit met kunst en kunstenaars, geen must, wel een prae

Heb je zin om ons team te komen versterken? Stuur je motivatie en C.V. naar kaj@arti.nl
Voor meer informatie zie www.arti.nl of bel 020 623995 en vraag naar Kaj Kraaij

Stage Sales en Marketing

17 januari 2018

Stage Sales en Marketing bij Arti et Amicitiae

Maatschappij Arti et Amicitiae, Arti wàt? Arti et Amicitiae, voor de kunst en de vriendschap, is
de grootste vereniging van en voor beeldende kunstenaars en kunstliefhebbers in Nederland, aan het Rokin in Amsterdam.

Arti is een tentoonstellingsruimte, een prachtig monumentaal grand café, een toplocatie voor presentaties, lezingen, lunches, recepties en feesten en een trouwlocatie ineen.

Wat zoeken wij
Wij zoeken voor onze commerciële kant, het uitbaten van de lunch in ons grand café, de commerciële verhuur van onze sociëteit in de weekenden en de incidentele verhuur van de expositiezalen, een gedreven marketing specialist in wording. Jij kan voor je afstuderen voor ons een concreet marketingplan schrijven voor de commerciële uitbating van ons monument, met een SWOT analyse en praktische handvatten om mee aan de slag te gaan.

Wat ga je doen?
● Onderzoek doen naar de commerciële mogelijkheden van onze locatie, binnen de
beperkingen van onze vereniging
● Een concreet en praktisch marketingplan schrijven voor onze commerciële
activiteiten, om deze naar een hoger plan te kunnen tillen.

Jouw Profiel
● Jij bent een ambitieuze derde- of vierdejaars HBO student marketing en sales.
● Je bent realistisch, maar hebt ook het lef om met gedurfde voorstellen te komen
● Je hebt gevoel voor commercie en weet ideeën doordacht om te zetten naar concrete
marketing- en reclame campagnes en acties.
● Je hebt zeer goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
● Je hebt een enthousiaste en positieve instelling
● Je bent in het voorjaar van 2018 beschikbaar om stage te lopen.

Wat bieden wij?
● veel ruimte voor initiatief en ideeën
● een stagevergoeding
● een bijzondere en inspirerende werkplek aan het Rokin in Amsterdam
● goede begeleiding
● een heerlijke lunch in onze prachtige sociëteit
● gratis deelname aan al onze activiteiten

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan je motivatiebrief en cv ter attentie van Johanna
Somers onder vermelding van ‘Stagiair(e) Sales en Marketing’,naar kantoor@arti.nl

De Nieuwe 38

11 januari 2018

Er is geen groter plezier dan het genot van een nieuwe waarheid. Samenwerking met de programmacommissie heeft een nieuwe waarheid aan het licht gebracht: dit nummer gaat over de waarheid! Kunst is dé plek van de waarheid of beter gezegd: de plek waar de filosofie zich geconfronteerd ziet met de ‘waarheid over de waarheid’

Lees hier de De Nieuwe 38