Nieuws

Keuken maandag 27 september om 19.15 uur dicht

21 september 2021

Beste lezer, in verband met de Algemene Ledenvergadering van maandag 27 september in de sociëteit, gaat de keuken die dag om 19.15 uur dicht. Met dank voor uw begrip

Artikoor zoekt leden

24 juni 2021

WERVING NIEUWE KOORLEDEN

Anderhalf jaar heeft het Artikoor noodgedwongen door de coronacrisis niet kunnen repeteren en niet kunnen optreden. We starten weer op 1 september aanstaande en hebben dringend behoefte aan nieuwe leden om ons koor te versterken.

Bij het Artikoor staat zangplezier centraal. Maak ook kennis maken met veel verschillende muziek. We streven naar kwaliteit maar geen uiterste perfectie.
Ons repertoire bestaat uit liederen, en delen van opera’s, van Purcell, Brahms tot Vivaldi.

Wij repeteren elke woensdag van 18:00 – 19:30 uur, onder leiding van onze ervaren
dirigent Janet de Lange, en Arnaud Rosdorff aan de piano, in de expositiezaal van sociëteit Arti.
Vooraf treffen we elkaar en na afloop blijven velen een hapje eten.
Het gezamenlijk zingen werkt verbindend, maar ook onze wekelijkse ontmoeting,
de gesprekken en het samen zijn in de sociëteit Arti. Hoogtepunten zijn onze optredens.

Aarzel niet en wordt lid van ons geliefde koor: we maken van onze zang en muziek een kunst. 
Graag aanmelden bij mar.reulen@planet.nl en zie ook de website voor meer informatie 

Vacature: Medewerker bediening fulltime/parttime

2 juni 2021


Jij bent op zoek naar een horecafunctie in de culturele sector. Je vindt het leuk om in een aparte, kleurrijke en culturele omgeving midden in het centrum van Amsterdam, biertjes te tappen en maaltijden te verzorgen voor kunstenaars en kunstliefhebbers en legendarische feesten te draaien. Je doet dat graag naast je studie of gewoon omdat je een horecahart hebt.

Maatschappij Arti et Amicitiae is een vereniging van kunstenaars en kunstlievende leden in het hart van Amsterdam waar altijd iets aan de hand is. In Arti worden kunst en vriendschap gevierd met borrels, lunch en diner, spannende exposities en goede feesten.
Arti zoekt per omgaande:

Medewerkers bediening fulltime/parttime
(3 a 4 diensten en voorkomende weekendpartijen)

Trefwoorden:
● ervaring is fijn, maar hoeft niet, wij kunnen je veel leren
● dienstverlenend, communicatief, oplossingsgericht en flexibel
● affiniteit met kunst en kunstenaars is een pré.
● honorering in overleg, op basis van ervaring
● fooi
● uitbetaling overuren

Heb je zin om ons team te komen versterken? Stuur meteen je motivatie en C.V. naar kaj@arti.nl / kaj {at} arti {punt} nl
Voor meer informatie zie www.arti.nl of bel 020 6245134 en vraag naar Kaj Kraaij.

Articula 19

9 april 2021

Articula 19, een blik door de gesloten voordeur

Arti mag als alle instellingen van kunst en cultuur voorlopig nog dicht zijn, Articula laat zien wat achter de voordeur gebeurt en hoe in deze tijd van lockdown en avondklok kunstenaars actief weten te blijven: oudere gevestigde kunstenaars als Willem Vaarzon Morel, Jacques Meyer en Bob Bunck, maar ook leden van een jongere Art-generatie als Jacintha Bierens, Marieke Coppens en de recent afgestudeerden Jaap Kamsma en Tom van Veen.

Verder in Articula 19 de correspondentie van Frans Lasès met zijn collega’s Barbara Broekman, Ron van Roon en Peter Zegveld, de laatste column van oud-gerant Ria Stork, de erfenis van Kurt Löb, luciferdoosjes van Annie M.G. Schmidt en Peter van Hugten, een opgedoken portret van Wilm
Wouters, een jubileum van Mirjam Taverdin en een afscheid van Adrienne Winthagen.

Articula 18

18 december 2020

Voor onder de Kerstboom: Articula 18
Het Artimagazine voor en van Arti leden

Redactioneel 

Nu de dagen kort en de avonden lang worden en de stilte en de eenzaamheid nog weken duren, brengt Articula 18 verlichting. Een nummer, dikker als nooit tevoren, brengt de lezer in gedachten naar Rokin 112. Net vertrokken voorzitter Babeth VanLoo en haar zojuist aangetreden opvolger Jeroen Werner blikken terug en vooruit. Babeth exposeert in dit nummer bovendien haar blik op stamgasten van de sociëteit. Ervaren leden, als Hans Landsaat en Marieke van Diemen worden geportretteerd, net als nieuwkomer Lotje van Lieshout. En de Salon, die door de Coronamaatregelen kort na de opening zo wreed de deuren weer moest sluiten, krijgt in dit nummer drie pagina’s beeld. Fotograaf Wim Ruigrok heeft de opbouw zo vastgelegd dat elke Arti-lid zittend bij de haard denkt door de zalen te dwalen.  

KLIK HIER VOOR ARTICULA 18