Nieuws

Exposeren in de ArtSpace

10 september 2019

De voormalige rookruimte van de sociëteit van Arti et Amicitiae is beschikbaar voor tentoonstellingen als de ArtSpace. Hiermee biedt het bestuur van Maatschappij Arti et Amicitiae een platform aan de leden kunstenaar van Arti et Amicitiae om hun werk te tonen in een toegankelijke en sfeervolle ambiance. Alleen leden Kunstenaar van Arti et Amicitiae kunnen deelnemen aan de ArtSpace.

Voor beschikbaarheid en data kun je contact opnemen met Dirk Jan Jager, kunstenaarslid en coördinator van de ArtSpace via info@dirkjanjager.nl

De volledige voorwaarden krijgt u bij aanmelding voor de Artspace.
Deze dienen ingevuld en ondertekend te worden gemaild naar martine@arti.nl en info@dirkjanjager.nl

Verzekering
De tentoongestelde werken vallen niet onder de verzekering van Arti. Arti stelt zich niet aansprakelijk voor schade en/of diefstal van geëxposeerde werken.

 1. Expositietijden en -duur
  De expositie tijden van de de ArtSpace worden in overleg bepaald en vallen alleen tijdens de reguliere openingstijden van de sociëteit van Arti (maandag tot en met vrijdag van 12:00 – 23:00) De ArtSpace is dientengevolge in het weekend niet toegankelijk voor publiek. Een expositie in de ArtSpace van Arti kan maximaal 2 weken duren.
  De ArtSpace moet de laatste vrijdag van de expositieduur worden afgebouwd.
  Op zaterdag en zondag gaat de commerciële verhuur van de sociëteit altijd voor.
  Indien er een expositie gebouwd staat in de ArtSpace ten tijde van een commerciële verhuur, kan het voorkomen dat werken in het weekend moeten worden verhangen/herplaatst. Exposant kan gevraagd worden daarbij aanwezig te zijn om werken te verhangen/te verplaatsen.
 2. Veiligheid
  De ArtSpace is, naast expositieruimte, ook een officiële vluchtroute. De doorgang mag dientengevolge op geen enkele manier geblokkeerd zijn door obstakels, zoals bijvoorbeeld drie dimensionale werken of meubilair. Driedimensionale en zware voorwerpen mogen alleen geplaatst worden in overleg met en met toestemming van de Technische Dienst en op de plaats die de Technische Dienst aanwijst.
 3. Opbouw
  Exposant is volledig zelf verantwoordelijk voor het inrichten van de ArtSpace.
  Boren in de muren, vloer of plafond van de ArtSpace is niet toegestaan. Bij het ophangen van zwaardere werken moet eerst toestemming worden gevraagd aan de Technische Dienst van Arti. Er mogen geen (kleur)aanpassingen aan de kozijnen, muren, vloer en verlichting plaatsvinden
 4. Afbouw
  Na Afloop van de expositie dient de ruimte weer schoon en in de oorspronkelijke staat te worden opgeleverd. Dit betekent dat alle kunstwerken de laatste dag van de expositie zijn verwijderd en dat uiterlijk voor 12 uur de volgende werkdag de muren in oorspronkelijke staat worden teruggebracht, dat wil zeggen gaatjes gedicht en bijgeverfd. Materialen hiervoor zijn op te vragen bij de Technische Dienst.
 5. Transport
  Exposant verzorgt en betaalt zelf het transport van geëxposeerde werken. Arti is niet aansprakelijk voor schade en of diefstal van werken tijdens transport.
 6. Kosten
  De huurprijs voor De Front Gallery bedraagt €10,- excl. btw, per dag, voor aanvang van de opbouw van de expositie te voldoen aan de bar van de sociëteit in Arti. Bij afzegging worden administratiekosten à €3,- per expositie dag in rekening gebracht.
 7. Catering
  Het is niet toegestaan om zelf bier, wijn, sap en overige consumpties etc. mee te nemen tijdens de opening van de expositie en als de sociëteit is geopend. Consumpties dienen te allen tijde te worden afgenomen van de sociëteit. Consumpties worden direct na afloop van een expositie-dag afgerekend aan de bar van de sociëteit. Exposant dient zelf met gasten te communiceren of zij op rekening van exposant drinken of direct afrekenen aan de bar. Exposant geeft dit ook door aan de bedrijfsleider van de sociëteit, Kaj Kraaij, of aan de dienstdoende barmedewerker.
 8. Publiciteit
  De tentoonstellingen in de ArtSpace worden aangekondigd op de website van Arti en in de wekelijkse digitale e-mail en een event op facebook. De kopij hiervoor dient uiterlijk halverwege de maand voorafgaande aan de maand waarin geëxposeerd wordt aangeleverd te worden bij Mirjam Taverdin, de Pr-medewerker van Arti, via mirjam@arti.nl
  Max 120 woorden, en 1 beeld highres volstaat.
 9. Verkoop van werk
  De opbrengst van eventuele verkopen is geheel voor de kunstenaar. Arti berekent geen provisie.

Spreekuur Johanna Somers

9 juli 2019


Woensdag 10 juli is het laatste spreekuur van Johanna Somers voor de zomer.
Op woensdag 4 september vind het eerste spreekuur van het nieuwe seizoen plaats tussen 18 en 20 uur.

Articula 13

5 juni 2019

Articula 13 

Waarover kunnen Arti-leden meebeslissen? Lees het in Articula 13.
Alles over de voorgestelde verbouwing en de nieuwe juridische structuur in het digitale ledenmagazine van Arti et Amicitiae.
Bovendien: het laatste nieuws over het glazen dak van Tetar van Elven, over de verbouwing door Berlage en over de voetafdruk van architect Pieter van Zaanen.
De penningmeester onthult in dit nummer hoe het er met de kas voor staat en de zakelijk leider licht toe waarom we op een andere wettelijke basis verder moeten.
Wie voorbereid naar de Algemene Ledenvergadering wil gaan, leze Articula 13

Articula 12 is uit

18 april 2019

Articula 12

Wie is toch die man die de selectie maakt voor de exposities in de sociëteit? En waarom hingen de wanden daar de laatste weken vol met Spaanse Agitprop? Het antwoord op deze vragen leest u in Articula 12, geheel vernieuwd en nu nog makkelijker om te slaan. Bovendien een indringend beroep van Edu Braat op de kunstlievende leden in dit nummer: word wakker en maak de kwalificatie ‘kunstlievend’ waar!

En alsof dit nog niet voldoende stof tot lezen en overdenken biedt ook nog bijdragen over Julia Winter, de Salon, de opdrachten die Madeline Maus wist te verwerven naar aanleiding van haar deelname aan de nieuwe-ledententoonstelling Update 2018, en een kennismaking met de sociëteitscommissie. Plus columns van Frans Lasès, Ria Stork en Roelof van Gelder en tekeningen van Peter van Hugten. KLIK VOOR ARTICULA ———>  Articula 12_2019

Vacature: 1e medewerker bediening

13 maart 2019

VACATURE: 1E MEDEWERKER BEDIENING

Maatschappij Arti et Amicitiae is een vereniging van kunstenaars en kunstlievende leden in het hart van Amsterdam. Daartoe behoort een sociëteit die met zijn historisch interieur beschikt over horecafaciliteiten voor de leden en hun introducées. In Arti worden kunst en vriendschap gevierd met borrels, luch&diner,spannende exposities en goede feesten. ADE, museumnacht en IDFA zijn terugkerende evenementen in onze sociëteit.

Maatschappij Arti et Amicitiae zoekt voor de dagelijkse horeca uitvoering van haar sociëteit een

1e Medewerker bediening. (3 a 4 diensten en voorkomende weekendpartijen)

Jij bent op zoek naar een horecafunctie in de culturele sector. Je vindt het leuk om naast het uitvoeren van diner- en weekendpartijen, in een historische en culturele omgeving eindverantwoordelijk te zijn voor je shift.

Trefwoorden: dienstverlenend, communicatief, coördinerend, oplossingsgericht en flexibel; ervaring in een soortgelijke functie; affiniteit met kunst en kunstenaars, geen must, wel een pré. Heb je zin om ons team te komen versterken?

Stuur je motivatie en C.V. naar kaj@arti.nl. Voor meer informatie zie www.arti.nl of bel

020 623995 en vraag naar Kaj Kraaij. Beeld: Cleo Campert, Museumnacht in Arti 2017