Nieuws

Sociëteit vrijdag 30 juli gesloten

16 juli 2021

Beste lezer, vrijdag 30 juli is de sociëteit wegens omstandigheden gesloten

Artikoor zoekt leden

24 juni 2021

WERVING NIEUWE KOORLEDEN

Anderhalf jaar heeft het Artikoor noodgedwongen door de coronacrisis niet kunnen repeteren en niet kunnen optreden. We starten weer op 1 september aanstaande en hebben dringend behoefte aan nieuwe leden om ons koor te versterken.

Bij het Artikoor staat zangplezier centraal. Maak ook kennis maken met veel verschillende muziek. We streven naar kwaliteit maar geen uiterste perfectie.
Ons repertoire bestaat uit liederen, en delen van opera’s, van Purcell, Brahms tot Vivaldi.

Wij repeteren elke woensdag van 18:00 – 19:30 uur, onder leiding van onze ervaren
dirigent Janet de Lange, en Arnaud Rosdorff aan de piano, in de expositiezaal van sociëteit Arti.
Vooraf treffen we elkaar en na afloop blijven velen een hapje eten.
Het gezamenlijk zingen werkt verbindend, maar ook onze wekelijkse ontmoeting,
de gesprekken en het samen zijn in de sociëteit Arti. Hoogtepunten zijn onze optredens.

Aarzel niet en wordt lid van ons geliefde koor: we maken van onze zang en muziek een kunst. 
Graag aanmelden bij mar.reulen@planet.nl en zie ook de website voor meer informatie 

Vacature: Medewerker bediening fulltime/parttime

2 juni 2021


Jij bent op zoek naar een horecafunctie in de culturele sector. Je vindt het leuk om in een aparte, kleurrijke en culturele omgeving midden in het centrum van Amsterdam, biertjes te tappen en maaltijden te verzorgen voor kunstenaars en kunstliefhebbers en legendarische feesten te draaien. Je doet dat graag naast je studie of gewoon omdat je een horecahart hebt.

Maatschappij Arti et Amicitiae is een vereniging van kunstenaars en kunstlievende leden in het hart van Amsterdam waar altijd iets aan de hand is. In Arti worden kunst en vriendschap gevierd met borrels, lunch en diner, spannende exposities en goede feesten.
Arti zoekt per omgaande:

Medewerkers bediening fulltime/parttime
(3 a 4 diensten en voorkomende weekendpartijen)

Trefwoorden:
● ervaring is fijn, maar hoeft niet, wij kunnen je veel leren
● dienstverlenend, communicatief, oplossingsgericht en flexibel
● affiniteit met kunst en kunstenaars is een pré.
● honorering in overleg, op basis van ervaring
● fooi
● uitbetaling overuren

Heb je zin om ons team te komen versterken? Stuur meteen je motivatie en C.V. naar kaj@arti.nl / kaj {at} arti {punt} nl
Voor meer informatie zie www.arti.nl of bel 020 6245134 en vraag naar Kaj Kraaij.

Openingstijden vanaf 5 juni 2021

2 juni 2021

Eindelijk! Na lange tijd begint het leven langzaam weer op gang te komen.
Vanaf 5 juni mag Arti weer open voor bezoek aan tentoonstellingen en een hapje en een drankje ín de sociëteit of op het terras. We popelen om jullie weer te zien en samen te kunnen genieten van waar het écht om gaat binnen Arti: Kunst en Vriendschap.

RESERVEREN

TENTOONSTELLINGEN BOVENZALEN
GEOPEND DINSDAG T/M ZONDAG VAN 12 – 18 UUR
Reserveren voor regulier tentoonstellingsbezoek voor de tentoonstelling UPDATE – Werk van Nieuwe Leden op de bovenzalen, kan via het reserveringssysteem of ter plaatse aan de balie.
Arti werkt met tijdslots van 45 minuten.

SOCIËTEIT EN SOCIETEITSTENTOONSTELLINGEN
GEOPEND MAANDAG T/M VRIJDAG VAN 12 – 22 UUR
Voor lunch, koffie, borrel of diner en bezoek aan de tentoonstellingen in de sociëteit en de ArtSpace raden wij u met klem aan vooraf telefonisch te reserveren (vanaf 12 uur op werkdagen: 020 – 6245134, optie sociëteit). Ter plaatse reserveren kunt u het ook proberen, maar telefonisch gemaakte reserveringen gaan voor en vol = vol. Let op: in de sociëteit moet men zitten en geldt een maximum van 4 personen aan een tafeltje.

Aan de schakers, biljarters en bridgers: u bent van harte welkom vanaf 20.30 uur. Voor jullie geldt: reserveren verplicht.

ARTSPACE EN SOCIËTEITSTENTOONSTELLINGEN
MAANDAG T/M VRIJDAG VAN 12 – 22 UUR
Voor deze exposities geldt dat u telefonisch kunt reserveren via de sociëteit (vanaf 12 uur op werkdagen: 020 – 6245134, optie sociëteit). Ter plaatse reserveren kunt u het ook proberen, maar telefonisch gemaakte reserveringen gaan voor en vol = vol. Let op: in de sociëteit moet men zitten en geldt een maximum van 4 personen aan een tafeltje.

REGELS
Binnen de versoepeling van de Covid-19 maatregelen blijven we allemaal wél extra alert. Leidend blijft de 1,5 meter afstand regel, handhygiëne en thuisblijven bij lichte verkoudheidsklachten of koorts. Tevens worden er door het hele pand looproutes aangehouden, nemen wij bij binnenkomst een kort vragenlijstje met u door, noteren wij uw naam en telefoonnummer en wordt u geplaceerd bij bezoek aan de sociëteit. Betaling is pin only.

Articula 19

9 april 2021

Articula 19, een blik door de gesloten voordeur

Arti mag als alle instellingen van kunst en cultuur voorlopig nog dicht zijn, Articula laat zien wat achter de voordeur gebeurt en hoe in deze tijd van lockdown en avondklok kunstenaars actief weten te blijven: oudere gevestigde kunstenaars als Willem Vaarzon Morel, Jacques Meyer en Bob Bunck, maar ook leden van een jongere Art-generatie als Jacintha Bierens, Marieke Coppens en de recent afgestudeerden Jaap Kamsma en Tom van Veen.

Verder in Articula 19 de correspondentie van Frans Lasès met zijn collega’s Barbara Broekman, Ron van Roon en Peter Zegveld, de laatste column van oud-gerant Ria Stork, de erfenis van Kurt Löb, luciferdoosjes van Annie M.G. Schmidt en Peter van Hugten, een opgedoken portret van Wilm
Wouters, een jubileum van Mirjam Taverdin en een afscheid van Adrienne Winthagen.