Ron Weijers

Ron Weijers

 

Toon galerij

Ron Weijers onthult met zijn karakteristieke abstracte beeldtaal een diepere betekenis in zijn schilderijen en reflecteert zijn visie, met een hoge mate van eigenheid, op hedendaagse ter discussie staande vraagstukken. Door afstand te nemen van de bestaande vormen ontstaat een eigenzinnig lijnenspel. Zijn intuïtieve en karakteristieke combinatie van kleur, materiaal en vorm prikkelt de fantasie van de beschouwer en verleidt hem tot een andere blik op deze wereld. Het uitgangspunt van zijn schilderproces in het algemeen is de persoonlijke zoektocht naar zijn balans tussen rust en onrust. Zijn werk is dan ook zijn ultieme manier van communiceren met zichzelf en met anderen. Weijers voert binnen zijn werk een voortdurende strijd tussen abstractie en figuratie. Een strijd die hij bij voorkeur nooit zal winnen. De spanningsboog welke voortkomt uit deze strijd vormt dan ook een belangrijk aspect binnen zijn werken. Een ander aspect dat Weijers nastreeft binnen zijn werk is het open laten van ruimte voor de beschouwer om zelf te kunnen interpreteren.

Weijers maakt gebruik van een veelvoud aan technieken en materialen waarmee hij de gelaagdheid van zijn werk tot stand weet te brengen (collage, acryl, olie pastel, grafiet, opaque), hij werkt hoofdzakelijk op houten panelen en zijn hoge mate van productiviteit genereert een voortdurend in ontwikkeling zijnde stroom aan werk.
Het kunstenaarsschap is voor Weijers een voordurende zoektocht. Ontwikkelen en doorontwikkelen zijn dan ook aspecten die voortdurend aan de orde komen en zijn.

Weijers is vertegenwoordigd door galeries in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Slovenië.