Aimée Terburg

Aimée Terburg

“We zien de wereld in drie dimensies. Het platte vlak heeft twee dimensies. Elk werk, elk autonoom element vraagt hoe om te gaan met de ontmoeting van dimensies. De actie tussen materiaal, mijn handen en ogen bepalen een eenheid. Wat weten ze; ik construeer of reduceer, in eenvoud, in tijd.”

Aimée Terburg woont en werkt in Groningen. Ze exposeert in binnen- en buitenland en wordt vertegenwoordigd door Galerie Hein Elferink (Staphorst, NL) en Gray Contemporary (Houston TX, USA).
Ze houdt zich bezig met procesgebaseerde formele schilderkunst en de vragen die ze stelt bij het waarnemen en uitvoeren van haar maakproces. Naast haar schilderijen spelen tekeningen, lokatie-responsieve werken of installaties ook een rol om de essentie van materialen, dimensies en het proces verder te onderzoeken.

Als samensteller van projecten en groepsexposities legt ze tevens dwarsverbanden tussen haar werk en dat van andere kunstenaars. Aimée Terburg’s werk is genomineerd voor: de International Solo Award van de Spring Exhibition, Kunsthal Charlottenborg, Kopenhagen, DK (2014); de biënnale Nordwestkunst Preis, Kunsthalle Wilhelmshaven, DE (2013); de J.K. Egberts Award, Pictura, Groningen, NL (2007).
Terburg’s werk is o.a. opgenomen in: de Summer Exhibition Illustrated 2014 (177 geselecteerde werken) van de Royal Academy of Arts, Londen (UK); kunstcollecties van de Coöperatieve bank Crelan (BE), de Nederlandse Gasunie (NL), Stichting FB Oranjewoud (NL); en prive collecties in binnen- en buitenland.

Meer informatie op  http://www.aterburg.nl/

01-aimee-terburg_1553-wall 02-aimee-terburg_1552-wall 03-aimee-terburg_1554-wall 04-aimee-terburg_1623-wall 05-aimee-terburg_awp2-2016 06-aimee-terburg_1513-1516 07-aimee-terburg_hein-elferink_markings-1