Caroline Gevers

Caroline Gevers

Biografie

Het werk van Caroline Gevers bestaat voornamelijk uit olieverfschilderingen op doek en gouaches op papier.

Momenteel woont en werkt ze in Amsterdam. Hiervoor woonde ze jarenlang in Zweden. Deze Scandinavische periode is duidelijk in haar recente werk terug te vinden.

Ze speelt met de elementen van ruimte, licht en stilte en laat een grote betrokkenheid met de natuur zien.

Caroline Gevers abstracte werk is in grote mate beïnvloed door de ideeën van Willem de Kooning. Het volgende citaat van De Kooning gebruikt ze om haar inspiratie onder woorden te brengen:

“In Genesis staat, dat er in de beginne ledigheid was, en dat God erop inwerkte. Voor een kunstenaar is dat volkomen duidelijk.
Het is zo geheimzinnig, dat er niets te twijfelen overblijft. Je bent voor altijd in de ruimte verloren. Je kunt erin drijven, vliegen, zweven en zelfs trillen.

In de kunst zijn alle ideeën even goed. Ga je bijvoorbeeld uit van het idee van trillen, dan begint de meeste kunst plotseling te trillen.

Een kunstenaar is iemand die ook kunst maakt. Hij heeft haar niet uitgevonden. Hoe ze begon – ‘weg ermee’. Het is duidelijk dat er geen vooruitgang mogelijk is.
Het idee van ruimte wordt hem gegeven om het zo goed mogelijk te veranderen. En ruimte is het abstracte onderwerp bij uitstek.”

Serie Ijsland