Workshop

geometrische symbolen

zalen

20 jul 2023
17:00 uur

Op donderdag 20 juli om 17:00 uur houdt Julia Mekes een workshop waarin deelnemers in de mysterieuze en altijd inspirerende wereld van geometrische symbolen duiken. Onder Julia’s leiding breken deelnemers de code van duizenden jaren oude symbolen en gebruiken die om een nieuwe boodschap te schrijven en een nieuwe versie van de werkelijkheid te creëren. Sjabloneren zal de voornaamste techniek zijn die wordt toegepast. Kosten voor deelname zijn 15 euro, alle materialen zijn inbegrepen. Registratie verplicht. Maximaal aantal deelnemers 10 personen.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfIJqcYc4sczQP85LqMargYrItVxFMT9T8zKiHHEdJmKjyWhA/viewform?usp=sf_link

Deze workshop maakt onderdeel uit van Rooting Point, een expositie die van 10 t/m 21 juli te zien is in de ArtSpace van Arti.

Het project “Rooting Point” wil de aandacht vragen van een breder publiek voor de cultuur van Belarus en strategieën om ver van huis je eigen identiteit te bewaren. Het is een samenwerking van 3 kunstenaars met Belarussische roots, van wie elk haar eigen wortels ontdekt op haar eigen manier, in de context van immigratie, de ongekende repressie in Belarus en de oorlog in buurland Oekraïne. Lena Davidovich, Julia Mekes en Tasha Arlova benaderen de materie door middel van verschillende media met elk een eigen beeldtaal, met als doel de Belarussische cultuur en identiteit te versterken. De tentoonstelling is te bezoeken in Arti en Amicitiae van 10 tot en met 21 juli.

De feestelijke opening is op 10 juli om 19:00. Tot dan!