Vrijheidsmaaltijd in Arti et Amicitiae

Een lentepicknick in een rustpunt van vrede

5 mei 2023
12:00-14:00 uur

Kennis is macht, maar alleen wijsheid is vrijheid
Etty Hillesum

Op vrijdag 5 mei tussen 12:30 en 14:00 uur organiseert de Amsterdamse kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae in samenwerking met kunstenaar en Arti lid Jeroen Fransen een vrijheidslunch.

In het midden van de sociëteit wordt een rustpunt van vrede gecreëerd om verhalen en gedachten van elkaar over vrijheid, omlijst door muziek en poëzie te beluisteren, te bespreken. Op zitzakken, stoelen en/of de grond ontmoeten we elkaar onder het genot van een heerlijke vegetarische maaltijdsoep en brood.

Deze experimentele happening houdt het midden tussen een lente picknick op een grasveld en een satsang. Typerend voor een satsang is dat er geschriften worden gelezen, er wordt geluisterd, nagedacht, gediscussieerd, op meningen ingegaan, en er wordt gemediteerd.
Tijdens het gesprek wordt de bezoeker geprikkeld door kleine interventies, voordrachten en liederen door Ruben Post en Jeroen Fransen. En er is muziek: Joris Cohen speelt warme klanken op de handpan.

De uitkomst van de ontmoeting laten we los, behalve dan dat je met een goed gevulde maag en een gevuld hart het pand verlaat.

De Vrijheidshappening kost €12,50 en is inclusief programma, maaltijd en een drankje.
Vooraf reserveren is verplicht en kan via deze link.  Er is ruimte voor maximaal 40 deelnemers

Wanneer: Vrijdag 5 mei. Inloop vanaf 12:00 uur, Start programma 12:30 uur
Waar: Arti et Amicitiae, Rokin 112 Amsterdam
Vragen? Bel naar 020-6245134

Beeld door Jeroen Fransen