Boekie Woekie & Friends

Talk & Film

Babeth M. VanLoo, Dick Verdult en Luuk Bouwman

zalen

9 feb 2024
19.30 - 23.00 uur

Vrijdag 9 februari om 17.00 uur interviewt Reneé Hartog (cultureel ambassadeur, voorzitter sociëteitscommissie) het Boekie Woekie collectief. Aansluitend vindt er een boekpresentatie van Philippe McYntyre plaats “Hommage aan Boekie Woekie”.

Vanaf 19.30 uur vinden er twee filmvertoningen plaats: ‘Chance Versus Causality’ van Babeth M. VanLoo en om 20.15 uur Dick Verdult ‘It Is True But Not Here’, een documentaire van Luuk Bouwman.

Na de vertoning is er een q & a met Babeth M. VanLoo, Dick Verdult en Luuk Bouwman.

BABETH M. VANLOO
Chance Versus Causality
Soundtrack: Cabaret Voltaire

In ‘Chance Versus Causality’ verbeeldt Babeth Mondini-VanLoo de kunststroming Nouveau Realisme die in de jaren 60 in Europa ontstond. De film volgt Daniel Spoerri, een van de belangrijke exponenten naar San Francisco, Parijs en Keulen. Tevens is werk te zien van leden Jean Tinguely en Niki de Sainte Phalle in Musee Beaubourg in Parijs, en Christo’s Running Fence in California. De soundtrack werd gecomponeerd en opgenomen door de post punk band Cabaret Voltaire, en deels uitgebracht op hun plaat Silent Command.

Regie, script, montage: Babeth Mondini-VanLoo
NL/USA, 1976-1979 double screen, 16mm, HD 37 min, kleur, geluid
Met: Daniel Spoerri, Ray Mondini e.a.
Nl of engelse ondertitels. Soundtrack: Cabaret Voltaire

Babeth Mondini-VanLoo – student Beuys; Master in Film & Fine Arts, San Francisco Art Institute 1977; docent Film en Kunst 1977-2000 in Europa en de VS; exposeert internationaal; Programming director BOS @PBS 2000-2013; Selectie filmografie: Joseph Beuys: Das Kapital; Sex Pistols & Berlin Wall; Haiti-Killing the Dream; Meredith Monk-Inner Voice; Tanahashi Painting Peace; Moniek Toebosch-Who I was; Dalai Lama- One Humanity.

 

DICK VERDULT
It Is True But Not Here
Documentaire door Luuk Bouwman, 2017

**** “An invigorating elixir, this film.”
– Volkskrant (Netherlands)

Dick Verdult – It Is True But Not Here’ is een documentaire over de enigmatische kunstenaar en cultmuzikant Dick Verdult(Eindhoven, 1954), in Latijns-Amerika bekend als Dick El Demasiado.
De carrière van Dick Verdult omspant tientallen jaren. Zijn werk draait om verrassingen en ongelukken die voortkomen uit de ontmoeting tussen culturen. Deze documentaire verkent Verdults multidisciplinaire, internationale kunstpraktijk. We zien Verdult aan het werk in zijn ateliers in Bergeijk (Nederland) en Calanda (Spanje) en op tournee in Peru, Colombia en Argentinië.

Over de maker:
Luuk Bouwman is filmmaker en muzikant. Hij heeft verschillende lange documentaires gemaakt, waaronder All Against All (2019) over de opkomst van het fascisme in Nederland, die in première ging op IDFA en waarvoor hij de bekroond met de IDFA Cultuurprijs in 2023. Zijn meest recente documentaire Gerlach (2023) die hij samen regisseerde met Aliona van der Horst, werd op het IDFA bekroond als Beste Nederlandse Documentaire en draait momenteel in de bioscopen. Als muzikant maakte Luuk deel uit van de technopunkband Aux Raus waarmee hij over de hele wereld speelde.

Boekie Woekie & Friends is mogelijk gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Cultuurfonds, Boekie Woekie en Soledad Senlle Art Foundation.