Literaire Salon

Stephan Enter en Sander Kollaard

De twee zijden van compassie

sociëteit

4 dec 2015
16.00 - 17.00 uur Vrij toegankelijk voor leden en niet-leden

Zelden is een schrijver met zoveel waardering ontvangen als Sander Kollaard. Zijn debuut, de verhalenbundel Onmiddellijke terugkeer van uw geliefde werd bijna meteen bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. Zijn eerste roman, Stadium IV werd na een gunstige ontvangst in De Wereld Draait Door niet alleen een bestseller, maar ook het favoriete boek van de kritiek. Het is het verhaal van een echtpaar op leeftijd dat zich opmaakt om te gaan genieten van een actieve oude dag maar dan opeens meldt het noodlot zich in de gedaante van kanker.

Stephan Enters’ nieuwste roman, Compassie , heeft evenveel waardering gekregen als Kollaards Stadium IV. NRC-handelsblad noemde het een van de vijf beste boeken van de eerste helft van 2015. Waar Kollaards roman eindigt in compassie, blijkt in Enters verhaal over een bewust vrijgezelle heer die onvoorzien toch tegen de ideale partner aanloopt, hoe medelijden niet toereikend is.

Na afloop van de Literaire Salon zijn de boeken ( Uitgeverij Van Oorschot) te koop en worden desgewenst gesigneerd. Notabene: dit is de laatste editie van de literaire Salon die Camiel Hamans organiseert en presenteert. Wij willen Camiel heel hartelijk danken voor al zijn inspanningen!